Újítottam !
Ez lenne a rizs felfújt ??
Kicsit talán megreformálva, alkotórészei modernizálva, a rizs most integrált rizs, a cukor, barna cukor, a formája muffin, de azért ez mégis csak rizskoch...!!Hozzávalói :
- 800 g tej
- 200 rizs
- vanília
- 80 g vaj
- 4 tojás
- 40 g mazsola helyett aszalt meggy
- citromhéj
- 60 g barna cukor
eper dzsem
- friss vagy fagyasztott eper
- levendulás csokoládé öntet
levendulás pezsgő koktail
Így készül:
A tejben megfőzöm a rizst ami ezúttal nem fehér, hanem integrált (barna) rizs, ezért a főzési ideje kicsit hosszabb, egy egész vanília rudat is beleteszek úgy, hogy hosszában ketté hasítom előtte, ez most nagyon puha amit használok és nagyon finom az illata./ Kár, hogy illatokat még nem lehet mellékelni ......
A puha vajat a tojássárgájával, egy harmad rész cukorral kikeverem, a tojásfehérjéket kemény habbá verem.
A kicsit kihűlt aszalt meggyel dúsított rizzsel elkeverem a tojás krémet és a habot is, de óvatosan, vigyázva ne törjön össze!
A kicsit kihűlt aszalt meggyel dúsított rizzsel elkeverem a tojás krémet és a habot is, de óvatosan, vigyázva ne törjön össze!
Papírral béllel szilikon formába kanalazom és készre sütöm kb. 40 perc alatt.
Ha elkészült a tetejét eper dzsemmel megkenem és egy-egy szem epret ültetek rá, erre jöhet a levendulás csokoládé öntet. Hozzá pedig az édes pezsgő egy csepp ( tényleg csak egy csepp!!) levendula pálinkával (saját készítésű) és eperrel.
Ha elkészült a tetejét eper dzsemmel megkenem és egy-egy szem epret ültetek rá, erre jöhet a levendulás csokoládé öntet. Hozzá pedig az édes pezsgő egy csepp ( tényleg csak egy csepp!!) levendula pálinkával (saját készítésű) és eperrel.
Ötletes, tetszik, és az is hogy muffin formába készítetted.
VálaszTörlésHű, tényleg nagyon fantasztikus! Levendula-pálinka?? Jól hangzik! Érdemes volt benézni!:D
VálaszTörlés