2011. december 23., péntek

Sűrű bableves

Decenber 24. a böjt napja a keresztény világban  amikor hajdanán  csak este fogyasztották el a böjtös ételt vacsorára,  ami   eredetileg, alma, dió, méz és fokhagyma volt, majd ezt követte a bableves hús nélkül

  (böjtös bableves),

 végül  a mákos guba .

Ez alkalomból hoztam egy  ide illő receptet a sűrű bableves  receptjét, e böjtös ételt  friss kenyérrel és olíva bogyóval  ajánlott fogyasztani .






Hozzávalók :


  • 350 g  fehér bab
  • 1,5 l víz
  • 2g oregáno
  • 2 g kakukkfű
  • 2 g őrölt koriander
  • 2 g őrölt kömény
  •  tengeri só
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál olíva olaj
  • 1 kanál balzsam ecet
  • 1-2 teás kanál méz


A babot előző éjszaka áztassuk be! Másnap a kakukkfűvel és oregánóval  főzzük  meg, törjük át, adjuk hozzá a koriandert és a köményt, sót! A hagymákat apróra vágva, zúzva  pároljuk üvegesre, majd keverjük el  a mézzel és ecettel együtt a babbal !

Jó étvágyat ! 
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...