Decenber 24. a böjt napja a keresztény világban amikor hajdanán csak este fogyasztották el a böjtös ételt vacsorára, ami eredetileg, alma, dió, méz és fokhagyma volt, majd ezt követte a bableves hús nélkül
(böjtös bableves),
végül a mákos guba .
Ez alkalomból hoztam egy ide illő receptet a sűrű bableves receptjét, e böjtös ételt friss kenyérrel és olíva bogyóval ajánlott fogyasztani .
Hozzávalók :
- 350 g fehér bab
- 1,5 l víz
- 2g oregáno
- 2 g kakukkfű
- 2 g őrölt koriander
- 2 g őrölt kömény
- tengeri só
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olíva olaj
- 1 kanál balzsam ecet
- 1-2 teás kanál méz
A babot előző éjszaka áztassuk be! Másnap a kakukkfűvel és oregánóval főzzük meg, törjük át, adjuk hozzá a koriandert és a köményt, sót! A hagymákat apróra vágva, zúzva pároljuk üvegesre, majd keverjük el a mézzel és ecettel együtt a babbal !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése