A szín húst sóval elmorzsolt kakukkfűvel bedörzsölöm,száraz fehér borral leöntöm és hidegre teszem 1-2 napig, esetleg egy kevés citrom héjat is adhatunk hozzá.
A pácból kivéve szalonnába burkolom átsütöm, majd cserépedényben a páclével felöntve lassú tűzön sütögetem 1-2 órát, kb. a sütési idő felénél tisztított gombát is adok hozzá és lehet pár szem burgonyát is.
Ha megpuhult darabosra aprítom.
Eztán leveles tésztával kibélelem a kiválasztott formát, vékony paraszt sonka szeleteket helyezek a tésztára majd a "tölteléket belehalmozom", megszórom aszalt szilvával, ráhajtom a sonkát, a tésztát eligazítom, összeragasztom, átkenem tojássárgával és a leeső tésztából figurákat szaggatok ezzel díszítem, mégegyszer átkenem tojássárgával, forró sütőben készre sütöm.
- 500 g szín nyúl hús
- 500 g leveles tészta
- 100 magozott aszalt szilva
- kakukkfű
- tengeri só
- 500 g gomba
- 1/2 l száraz fehér bor a páchoz
- 150 g húsos szalonna
- 150 g paraszt sonka
- tojás a tészta átkenéséhez
Óh, valami felséges lehet!:)
VálaszTörlés