2011. december 18., vasárnap

Nyúlpástétom az ünnepre

A szín húst sóval elmorzsolt kakukkfűvel bedörzsölöm,száraz fehér  borral leöntöm és hidegre teszem  1-2 napig,  esetleg egy kevés citrom héjat is adhatunk hozzá.

A pácból kivéve szalonnába burkolom átsütöm, majd cserépedényben a páclével felöntve lassú tűzön sütögetem 1-2 órát, kb. a sütési idő felénél tisztított gombát  is adok hozzá és lehet pár szem burgonyát is.
Ha megpuhult darabosra aprítom.
Eztán leveles tésztával kibélelem a kiválasztott formát, vékony   paraszt sonka szeleteket helyezek a tésztára majd a "tölteléket belehalmozom", megszórom aszalt szilvával, ráhajtom a sonkát, a tésztát eligazítom, összeragasztom, átkenem tojássárgával és a leeső tésztából figurákat szaggatok ezzel díszítem, mégegyszer átkenem tojássárgával, forró sütőben  készre sütöm.





 
 
 

 
 
Hozzávalói :

  • 500 g szín nyúl hús
  • 500 g leveles tészta
  • 100 magozott aszalt szilva
  • kakukkfű
  • tengeri só
  • 500 g gomba
  • 1/2 l száraz fehér bor a páchoz
  • 150 g húsos szalonna
  • 150 g paraszt sonka
  • tojás a tészta átkenéséhez




1 megjegyzés:

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly