Igen, ez nem is lehetetlen, készül a mézes sütemény. Mézet melegítek, barnacukorral kevés vajjal míg a cukor fel nem olvad..., így folynak az előkészületek a mézeskalács tésztához.
A tésztát csak másnap egy éjszakás pihentetés után szúrjuk ki a kiválasztott formára,majd sütjük meg .
Nálunk már csak kekszek, aprósütemények készülnek , de ebből a tésztából készíthetnénk mézeskalács házat is vagy amihez kedvünk van .
Az idén akác méz és gesztenye méz került a mézeskalácsba, hamisíthattatlan illat száll a konyhában, ez az akác !!!
Az én mézeskalácsaim naturak maradnak a külalakjukkal nem nyernének díjat, nme i s próbálkozom a díszítéssel hiszen nem versenyezhetnék azokkal a csodákkal amit a mézeskalácssütő mesterek készítenek .Az íze viszont "rendben van " illatos nemcsak a méztől hanem a fűszerektől is.A mézeskalács fűszereket magam keverem össze, ahogy az a mézeskalács fűszerkeverék bejegyzéseben közzétettem .
A mézeskalács receptje egy korábbi alkalommal már megjelent itt.....
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése