Igen, ez a tortilla, vagyis spanyol tojáslepény( spanyol omlett) aminek szintén tortilla a neve mint a mexicói névrokonának, bár manapság a tortilla név hallatán szinte mindenki arra a másikra gondol, a vékony összetekerhető, megtölthető lepényre ami a mexicói tortilla, mely mostanság talán népszerűbb vagy legalábbis ismertebb lett szerintem itthon.
A tortilla, tartalmas étel, nem szellős, nem könnyed.
A klasszikus tortilla recept krumplival készül.
Ehhez először a krumplit készítsük elő, hámozzuk meg karikázzuk fel, puhítsuk meg ( gőzöljük, pároljuk ) végül pirítsuk le egy kicsit a hagymával együtt. Közben a tojásokat üssük fel, verjük fel habosra sóval, borssal, majd öntsük rá a hagymás burgonyára keverés nélkül süssük előbb az egyik oldalát, csúsztassuk egy tányérra, majd hirtelen mozdulattal borítsuk vissza a serpenyőbe és süssük meg a másik oldalát is. Ha nem csúszna ki a serpenyőből akkor fordítva csináljuk, boritsuk rá a tányért fordítsuk át a tányérra a tortillát majd óvarosan csúsztassuk vissza, hogy a másik fele is átsüljön.
Tálaljuk cikkekre vágva.
A tortilla készíthető burgonya helyett zöldséggel , hallal rákkal kagylóval is ám mindig csak egy fajta alapanyagot használjunk.
Hozzávalók :
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
A tortilla, tartalmas étel, nem szellős, nem könnyed.
A klasszikus tortilla recept krumplival készül.
Ehhez először a krumplit készítsük elő, hámozzuk meg karikázzuk fel, puhítsuk meg ( gőzöljük, pároljuk ) végül pirítsuk le egy kicsit a hagymával együtt. Közben a tojásokat üssük fel, verjük fel habosra sóval, borssal, majd öntsük rá a hagymás burgonyára keverés nélkül süssük előbb az egyik oldalát, csúsztassuk egy tányérra, majd hirtelen mozdulattal borítsuk vissza a serpenyőbe és süssük meg a másik oldalát is. Ha nem csúszna ki a serpenyőből akkor fordítva csináljuk, boritsuk rá a tányért fordítsuk át a tányérra a tortillát majd óvarosan csúsztassuk vissza, hogy a másik fele is átsüljön.
Tálaljuk cikkekre vágva.
Hozzávalók :
- 3 közepes burgonya
- 4 db tojás
- 1 csomó újhagyma
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése