2018. július 11., szerda

Tortilla ( española)

Igen, ez a  tortilla, vagyis  spanyol  tojáslepény( spanyol omlett) aminek  szintén tortilla a neve mint a mexicói névrokonának, bár manapság a tortilla  név hallatán   szinte mindenki  arra  a másikra gondol,  a vékony összetekerhető, megtölthető   lepényre ami a mexicói tortilla, mely mostanság talán  népszerűbb vagy legalábbis ismertebb lett szerintem itthon.


 A tortilla, tartalmas étel, nem  szellős, nem  könnyed.

A klasszikus tortilla recept  krumplival készül.


 Ehhez először  a krumplit készítsük elő,  hámozzuk meg   karikázzuk fel,  puhítsuk meg ( gőzöljük, pároljuk ) végül pirítsuk  le egy kicsit a hagymával együtt. Közben  a tojásokat üssük fel,  verjük fel habosra  sóval, borssal, majd öntsük rá  a  hagymás burgonyára keverés nélkül süssük előbb az egyik oldalát,  csúsztassuk  egy tányérra, majd  hirtelen mozdulattal borítsuk vissza  a serpenyőbe  és süssük meg a másik oldalát is. Ha nem csúszna ki  a serpenyőből akkor  fordítva csináljuk,  boritsuk rá  a tányért  fordítsuk át  a tányérra a tortillát majd óvarosan csúsztassuk vissza, hogy a  másik fele is átsüljön.


Tálaljuk cikkekre vágva.




A tortilla készíthető    burgonya helyett zöldséggel , hallal  rákkal  kagylóval is  ám  mindig csak egy fajta alapanyagot használjunk. 

tojáslepény


Hozzávalók :


  • 3 közepes burgonya
  • 4 db tojás
  • 1 csomó újhagyma
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt  bors
  • olívaolaj




Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...