2018. július 28., szombat

Öninterjú a Rozmaring&ibolya blog 8.születésnapja alkalmából

Pontosan 8 éve már annak, hogy  egy meleg nyári napon rákattintottam a „közzététel „ gombra és ezzel útjára indult a  Rozmaring& ibolya blog.



- Miért?

 - Hosszú ideje már, hogy  a konyhában nem  a klasszikus értelembe vett háziasszonyi teendőket látom csak el. Számomra ez az alkotás öröme is, legfőképp a menüsorok összeállítása jelentik a  kihívást, mit, mikor mivel és miután együnk, színben ízben és elkészítés módban passzoljanak  egymáshoz az egymást követő ételek , de mégis  izgalmas  legyen, ne váljon unalmassá menü.   Az elmúlt évek során sok segítséget kaptam a barátainktól és családomtól akiken tesztelem  az „alkotásaimat”, családi és baráti összejövetelek alkalmával.Nekik ezúttal is köszönöm a kitartó kóstolást  ételkritikát és bíztatást. Ez az én kreativitásom, ami sajnos( vagy szerencsére ?)  percek alatt  eltűnik a tányérokról és ha nem  örökítenénk meg  talán feledésbe is menne  az idők során, hisz  ritkán készül kétszer ugyan az az étel,  valami mindig változik, aktualizálni kell. Talán  emiatt is jött létre ezt a blog,  ahova  majd bejegyzem a recepteket és néhány fotóval illusztrálom az elkészült ételeket.   



 - Hogyan  lett Rozmaring& ibolya lett  a blog neve?









 - Az, hogy miért  lett  ibolya talán nem nagyon kell magyarázni, de hogyan került a rozmaring a blogba ?

-                -  Nos,  kint  kertben egy hatalmas  rozmaring bokrunk volt akkoriban, mivel nyáron  sokat vagyunk  kint egyszerűen szem előtt volt. Talán  valahol arra is  szerettem volna utalni evvel,  használjuk  bátran a zöldfűszereket, sőt akár az ehető virágokat is díszítésként és fűszerként is  az ételkészítésben, a tálalásban. Legyünk kreatívak, vegyük észre ami körülöttünk van  próbáljunk abból kihozni amit csak  lehet. Frissen, szezonálisan alakítsuk az  étkezési szokásainkat,  alkalmazkodjunk  ahhoz ami épp terem,  azt használjuk fel, ez  lett  a blog mottója is. Számtalan elkészítési módja van egy-egy   zöldségnek, gyümölcsnek  merjünk újat és újat kipróbálni.


- Több mint  800 bejegyzés született az eltelt időszakban ez  több mint 800 recept jelent  milyen stílust írányt követnek, képviselnek  ezek az írások ?

-Nem  köteleztem el magam egyetlen  gasztronómiai  "divat „ irányzat mellet sem .
Próbálom egészségesen összeállítani a menüinket, hisz amit leírok mi azt esszük meg .
Pontosabban azt írom le amit megeszünk, egyetlen bejegyzés sem született  öncélúan,  a bevásárlásaimat  nem  az irányítja  mit szeretnék a blogban megjelentetni, hanem  ami  a piacon,a kertben  kínálja magát abból készül valamilyen fogás amit szívesen megennénk és ezáltal kerül be  a Rozmaring &ibolya blogba .
Igyekszem úgy alakítani, hogy ne legyenek túl bonyolultak a fogások, ne kelljen hosszasan a konyhában időzni egy-egy étel elkészítéhez, különösen nem az ünnepek alatt.


.
Nagy hangsúlyt fektetek a szeonalitásra,  ez  a  blogarhívumban is jól nyomon követhető, évszakonként változik  a kínálat, az alapanyagok úgy jelennek meg  mindig aszerint  mi kapható, minek van szezonja.Télen nincs friss paradicsomból készült fogás  vagy eper a menüben,   amit viszont nyáron bepótolunk.
Minimális zsír és cukor kerül az ételekbe, a süteményekbe és dzsemekbe is szinte semmcukor mégis elég édes szerintem .
Gyakran párolódnak és nem főnek túl, mindig fogkemények  a zöldségek, tészták   és sok nyers saláta párosul hozzájuk.
Így tudnám röviden összefoglalni mi az irányelve  a Rozmaring&ibolya blognak .
Mindezek mellett  a változatossságra törekszem, ritkán ismétlődnek az ételek  nálunk .
Van még néhány ötlet és  recept amit szeretnék  a jövőben  is megosztani.

Kívánok  jó böngészést a  bejegyzések, receptek közt.

Jó étvágyat !

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
      https://hu.pinterest.com/rozIbolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...