Pontosan 8 éve már annak, hogy egy meleg
nyári napon rákattintottam a
„közzététel „ gombra és ezzel útjára indult a
Rozmaring& ibolya blog.
- Miért?
- Hosszú ideje már, hogy
a konyhában nem a klasszikus
értelembe vett háziasszonyi teendőket látom csak el. Számomra ez az alkotás
öröme is, legfőképp a menüsorok összeállítása jelentik a kihívást, mit, mikor mivel és miután együnk, színben
ízben és elkészítés módban passzoljanak
egymáshoz az egymást követő ételek , de mégis izgalmas legyen, ne váljon unalmassá menü. Az elmúlt évek során sok segítséget kaptam a
barátainktól és családomtól akiken tesztelem
az „alkotásaimat”, családi és baráti összejövetelek alkalmával.Nekik ezúttal is köszönöm a kitartó kóstolást ételkritikát és bíztatást. Ez az én kreativitásom,
ami sajnos( vagy szerencsére ?) percek
alatt eltűnik a tányérokról és ha
nem örökítenénk meg talán feledésbe is menne az idők során, hisz ritkán készül kétszer ugyan az az étel, valami mindig változik, aktualizálni kell. Talán emiatt is jött létre ezt a blog, ahova
majd bejegyzem a recepteket és néhány fotóval illusztrálom az elkészült
ételeket.
- Hogyan lett Rozmaring& ibolya lett a blog neve?
- Az, hogy miért lett ibolya talán nem nagyon kell magyarázni, de hogyan került a rozmaring a
blogba ?
- - Nos, kint kertben egy hatalmas rozmaring bokrunk volt akkoriban, mivel
nyáron sokat vagyunk kint egyszerűen szem előtt volt. Talán valahol arra is szerettem volna utalni evvel, használjuk
bátran a zöldfűszereket, sőt akár az ehető virágokat is díszítésként és fűszerként is az ételkészítésben, a tálalásban. Legyünk
kreatívak, vegyük észre ami körülöttünk
van próbáljunk abból kihozni amit csak lehet. Frissen, szezonálisan alakítsuk az étkezési szokásainkat, alkalmazkodjunk ahhoz ami épp terem, azt használjuk fel, ez lett a blog mottója is. Számtalan elkészítési módja
van egy-egy zöldségnek,
gyümölcsnek merjünk újat és újat kipróbálni.
- Több mint 800
bejegyzés született az eltelt időszakban ez
több mint 800 recept jelent milyen stílust írányt követnek, képviselnek ezek az írások ?
-Nem köteleztem el
magam egyetlen gasztronómiai "divat „ irányzat mellet sem .
Próbálom egészségesen összeállítani a menüinket, hisz
amit leírok mi azt esszük meg .
Pontosabban azt írom le amit megeszünk, egyetlen bejegyzés sem
született öncélúan, a bevásárlásaimat nem az
irányítja mit szeretnék a blogban megjelentetni, hanem ami a
piacon,a kertben kínálja magát abból
készül valamilyen fogás amit szívesen
megennénk és ezáltal kerül be a Rozmaring &ibolya blogba .
Igyekszem úgy alakítani, hogy ne legyenek túl
bonyolultak a fogások, ne kelljen
hosszasan a konyhában időzni egy-egy étel elkészítéhez, különösen nem az ünnepek alatt.
.
Nagy hangsúlyt fektetek a szeonalitásra, ez a blogarhívumban is jól nyomon követhető, évszakonként változik a kínálat, az alapanyagok úgy jelennek meg mindig aszerint mi kapható, minek van szezonja.Télen nincs
friss paradicsomból készült fogás vagy
eper a menüben, amit viszont nyáron bepótolunk.Minimális zsír és cukor kerül az ételekbe, a süteményekbe és dzsemekbe is szinte semmi cukor mégis elég édes szerintem .
Gyakran párolódnak és nem főnek túl, mindig fogkemények a zöldségek, tészták és sok nyers saláta párosul hozzájuk.
Így tudnám röviden összefoglalni mi az irányelve a Rozmaring&ibolya blognak .
Mindezek mellett a
változatossságra törekszem, ritkán ismétlődnek az ételek nálunk .
Van még néhány ötlet és recept amit szeretnék a jövőben
is megosztani.
Kívánok jó böngészést a bejegyzések, receptek közt.
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése