8 éves lett a Rozmaring &ibolya blog, egy spontán grillezéssel ünnepeltünk.
.
Annyira spontán sikeredett, hogy fényképezésre nem is került sor szinte, elragadtak az eseménye, így majd tartunk egy pót ünneplést, jön hamarosan az ismétlés is .
A mindig segítőkész családom volt most a vendég, akik lelkesen tesztelnek évek óta.
A hús a megszokott tarja, mert azt szeretik a legjobban, hiába próbáltam "terelgetni őket" legyen inkább saslik, mert a tkemali szósz amit a napokban készítettem, már megint a grúz ízvilágot ihlette számomra és megkívántam, magam elé képzelve a Rica tó sima tükröződő vizét és a körülvevő hegyeket, a csodás tiszta levegőt a napsütés átható sugarait. Bár látszólag engedtem a többség akaratának magamnak néhány hátszín kocka is került a rácsra.
Természetesen ezúttal is előző nap bepácoltam a húst .
Mivel napok óta a kaukázusi ízvilágot keresem egy különleges páccal készültem a 8.blogszületésnapra, saját készítésű málna ecetben, törött borssal korianderrel, fokhagymával érlelődtek a húsok néhány órán, plusz egy teljes éjszakán keresztül.
Nem sóztam a húst, a pácba sem került só természetesen .
Sütés után omlós, puha, kívül kicsit kérges lett a hús, nagyon jól sikerült.
Persze a sütés most sem az én érdemem, hisz mint azt már korábban megállapítottam és azóta is hangoztatom, az férfi munka.
Az évek során nálunk kinőtt az utánpótlás is e téren, van már a tűzmesternek komoly segítőtársa .
Az én teendőm mindössze a húsok előkészítése, bepácolása, ami szinte minden alkalommal más, gyakran változik a hangulat és alkalommal adta ötletek szerint variálom a fűszereket amiben érnek a sütésig a kiválasztott húsok.
Kb 1 cm széles szeletek váltak be a legjobban a tarja esetében, így sül át a legkönnyebben, pont olyanra mint kell.
Előételként, pontosabban míg sült a hús étvágy csillapító-, (fokozó-,)falatokként padlizsán krém és zöldfűszeres friss sajtkrém készült. Persze nincsenek szigorú szabályok ilyen esetben a mártogatósnak, kenhető krémnek készített kencék akár a hús mellé is fogyaszthatók .
Készült paradicsom saláta friss mentával és bazsalikommal egyenesen a kertből, uborka saláta szintén saját termésből, frissen szedve, kitettem pár darab kovászos uborkát is a változatosság kedvéért és házi csípős paradicsom szósz is került a kínálatba a magos mustár és a már emlegetett tkemali a grúz szilvaszósz mellé.
A felsorolásból kimaradt a sült paprika saláta fokhagyma és petrezselyem szórással ( a kertből szedve természetesen a fokhagyma is a zöld szárával együtt került a salátába )
A "romok " tájkép csata után .....vagy ami megmaradt az ebéd végére.. |
A házi kenyeret ezúttal nem én sütöttem, de a család kisegített, a Anyósom híres kenyere és sógornőm szezám magos kiflije volt a pékárú.
Az ebédet a borított szilvatortával és sok-sok gyümölccsel zárjuk török kávé mellett.
Most is mint már annyiszor bebizonyosodott, hogy a kitelepített roston sütésben is profik vagyunk a Rozmaringes ibolya catering jól működik, bár kicsit fárasztó az utazgatás miatt.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése