Újabb sós torta, ezúttal sült paradicsommal, mángolddal, kukorica lisztből készítve.
Itt a nyár, napsütés, meleg,barátok ,közös programok, a nyár már csak ilyen, napközben tombol a hőség este felé mire a nap lemegy a
hőmérséklet is csökken pár fokot, lassan kellemes meleg lesz
a levegő, már kimerészkedhetünk a hűvös lakásból (anélkül, hogy hőgutát kapnánk )a
szabadba, a kertben várhatjuk az enyhülést, a barátok is megérkezhetnek
kezdődik a felfrissülés, a pihenés a nehéz nap után.
Vérmérséklet kérdése ki nyúl
a borospohár után vagy egy laza fröccs felé, de valami harapni való mindig kell, hogy legyen
mellé és ha már ráuntunk a kencékre mint padlizsánkrém vagy zöldfűszeres
friss sajt krém( bár szerintem megunhatatlanok) nem lehet állandóan mindig ugyanazt
enni, jöhetnek a sós torták, melynek a kombinációja nem túlzás a
végtelenhez közelít.
Paradicsom szeletekkel béleltem
ki a sütőformát amit kevés olívaolajjal megspriccelem és még meglocsoltam
balzsam ecettel is mielőtt a sütőbe tettem elősütni, kicsit karamellizálódni
míg a tésztát összeállítottam ami majd beborítja a sült paradicsomokat.
Először a mángoldot mostam meg,
hogy legyen ideje lecsöpögni a szűrőben míg a tésztát bekeverem.
A tészta tulajdonképen
egy klasszikus prója friss juh sajttal és mángolddal
kiegészítve, amikor a prója receptet kaptam abban fel volt tüntetve
a lehetőség, tehetünk bele amit csak szeretnénk általában azonban
natúr készítik, s kínálják kenyér pótlónak.
Teljesen mindegy, hogy készítjük
így is-úgy is nagyon finom, de érdemes kísérletezni, a hozzáadott alapanyagokat
variálni.
Kukorica lisztet
összekeverem a sütőporral majd az olajjal, vízzel, sóval. A sóval bánjuk
óvatosan hisz a friss juh sajt mindig sós, ( sós lében kell tartani !) .
A mángold leveleket vágjuk
apróra, és sajtot törjük át, majd az egészet adjuk a tészta masszához és keverjük át lazán .
A sült paradicsomokat
emeljük ki a sütőből simítsuk a tetejére a
mángoldos masszát. majd tegyük vissza a forró sütőbe és süssük meg,
kb. 30-40 perc alatt el is készül.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 300 g paradicsom
- 300g mángold
- 2 egység ( pohár ) kukorica liszt
- 1 egység ( pohár) teljes kiőrlésű liszt
- 1 egység ( pohár) olaj
- 1 egység ( pohár) ásványvíz
- 1 egység ( pohár ) joghurt
- kés hegynyi sütőpor
- só
1 egység : 100 g
Kínáljuk langyosan, vagy
hidegen, tortaként szeletelve .
A paradicsomos mángoldos prója torta 100% ban hús mentes,
vegetáriánus étel, sőt gluténmentes is !
Kínálhatjuk önmagáéban vagy a
büféasztalon kiegészítő fogásként,,de volt már náluk köret is hal mellett.
Szerintem nagyon mutatós,
és finom a paradicsomos -mángoldos prója torta.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése