2016. március 4., péntek

Kora tavaszi zöldségleves sajtgaluskával


Dupla sajtos, vitamin gazdag leves, a kora tavasszal fellelhető zöldségekből.

A tálaláskor a  tányér aljára  jó sok  parmezánt reszelünk, a levest pedig gazdagon meghintjük friss zöld fűszerekkel, mint  petrezselyem-, koriander-, zöldje, snidling, medvehagyma.
Tulajdonképpen minden zöldség mehet bele amit  találunk otthon és  a piacon.
Ez a leves olyan átmenet  a  télen oly kedvelt bors és  nyári minestrone közt.


Sárgarépa, karalábé, újhagyma, medvehagyma, kelkáposzta, gomba,spenót, mángold megy most az én levesesembe, de  nincs semmilyen szabály,az összetevők tetszés szerint variálhatók.
A zöldségeket, tisztítjuk, daraboljuk értelemszerűen. Én az utóbbi időben szeretem  a répaféléket  rézsútosan szeletelni sokkal mutatósabb szerintem. A zellert kockázom, a karalábét  csíkokra vágom,így könnyen felismerhetők   a különböző zöldségek  a tányérban.  Kevés szőlőmag olajon  megdinszteljük a zöldségféléket a mángold é s spenót kivételével.
Felöntjük  hideg vízzel,sózzuk és fedő alatt  lassú tűzön puhára főzzük, a főzés vége felé  adjuk hozzá  a mángold és spenót leveleket.
Ebben  a levesben a zöldségek íze dominál majd  csak  a zöldfűszereket használtam ízesítésként.




Sajtos galuskával kínáljuk.

Sajtos galuska elkészítése:

Egy tojást enyhén felverünk sózzuk, 2 dkg reszelt ( kecske) sajttal,csipet sóval,reszelt szerecsendióval és annyi kukorica liszttel  elkeverjük  amennyit felvesz majd  a forró levesbe szaggatjuk.



 Ne feledjük tálaláskor bőven meghinteni  apróra vágott "zöld fűszerrel"( petrezselyem,koriander  snidling és medvehagyma levelekkel).

Hozzávalók:


  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db paszternák
  • 1/2 zeller
  • 1 db karalábé
  • 100 g gomba
  • 100 g mángold
  • 100 g spenót
  • ........és mehet bele  ami még található  a piacokon,amit szeretünk
  • evőkanál  tetszés szerinti (szőlőmag-, olíva-,) olaj
  • tengeri só 
  • 1 db tojás
  • 50 g reszelt sajt 
  • 60 g kukoricaliszt
  • csipetnyi  szerecsendió reszelék
  • 100 g parmezán 
  • 1/4  csokor medvehagyma
  • 1/ 4 csokor petrezselyem
  • 1-2 szál koriander
  • 10-15 szál snidling  



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly