Dupla sajtos, vitamin gazdag leves, a kora tavasszal fellelhető zöldségekből.
A tálaláskor a tányér aljára jó sok parmezánt reszelünk, a levest pedig gazdagon meghintjük friss zöld fűszerekkel, mint petrezselyem-, koriander-, zöldje, snidling, medvehagyma.
Tulajdonképpen minden zöldség mehet bele amit találunk otthon és a piacon.
Ez a leves olyan átmenet a télen oly kedvelt bors és nyári minestrone közt.
Sárgarépa, karalábé, újhagyma, medvehagyma, kelkáposzta, gomba,spenót, mángold megy most az én levesesembe, de nincs semmilyen szabály,az összetevők tetszés szerint variálhatók.
A zöldségeket, tisztítjuk, daraboljuk értelemszerűen. Én az utóbbi időben szeretem a répaféléket rézsútosan szeletelni sokkal mutatósabb szerintem. A zellert kockázom, a karalábét csíkokra vágom,így könnyen felismerhetők a különböző zöldségek a tányérban. Kevés szőlőmag olajon megdinszteljük a zöldségféléket a mángold é s spenót kivételével.
Felöntjük hideg vízzel,sózzuk és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük, a főzés vége felé adjuk hozzá a mángold és spenót leveleket.
Ebben a levesben a zöldségek íze dominál majd csak a zöldfűszereket használtam ízesítésként.
Sajtos galuskával kínáljuk.
Sajtos galuska elkészítése:
Egy tojást enyhén felverünk sózzuk, 2 dkg reszelt ( kecske) sajttal,csipet sóval,reszelt szerecsendióval és annyi kukorica liszttel elkeverjük amennyit felvesz majd a forró levesbe szaggatjuk.
Ne feledjük tálaláskor bőven meghinteni apróra vágott "zöld fűszerrel"( petrezselyem,koriander snidling és medvehagyma levelekkel).
Hozzávalók:
- 3 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér
- 1 db paszternák
- 1/2 zeller
- 1 db karalábé
- 100 g gomba
- 100 g mángold
- 100 g spenót
- ........és mehet bele ami még található a piacokon,amit szeretünk
- evőkanál tetszés szerinti (szőlőmag-, olíva-,) olaj
- tengeri só
- 1 db tojás
- 50 g reszelt sajt
- 60 g kukoricaliszt
- csipetnyi szerecsendió reszelék
- 100 g parmezán
- 1/4 csokor medvehagyma
- 1/ 4 csokor petrezselyem
- 1-2 szál koriander
- 10-15 szál snidling
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése