2016. március 4., péntek

Kora tavaszi zöldségleves sajtgaluskával


Dupla sajtos, vitamin gazdag leves, a kora tavasszal fellelhető zöldségekből.

A tálaláskor a  tányér aljára  jó sok  parmezánt reszelünk, a levest pedig gazdagon meghintjük friss zöld fűszerekkel, mint  petrezselyem-, koriander-, zöldje, snidling, medvehagyma.
Tulajdonképpen minden zöldség mehet bele amit  találunk otthon és  a piacon.
Ez a leves olyan átmenet  a  télen oly kedvelt bors és  nyári minestrone közt.

Kora tavaszi zöldségleves sajtgaluskával

Sárgarépa, karalábé, újhagyma, medvehagyma, kelkáposzta, gomba,spenót, mángold megy most az én levesesembe, de  nincs semmilyen szabály,az összetevők tetszés szerint variálhatók.
A zöldségeket, tisztítjuk, daraboljuk értelemszerűen. Én az utóbbi időben szeretem  a répaféléket  rézsútosan szeletelni sokkal mutatósabb szerintem. A zellert kockázom, a karalábét  csíkokra vágom,így könnyen felismerhetők   a különböző zöldségek  a tányérban.  Kevés szőlőmag olajon  megdinszteljük a zöldségféléket a mángold é s spenót kivételével.
Felöntjük  hideg vízzel,sózzuk és fedő alatt  lassú tűzön puhára főzzük, a főzés vége felé  adjuk hozzá  a mángold és spenót leveleket.
Ebben  a levesben a zöldségek íze dominál majd  csak  a zöldfűszereket használtam ízesítésként.


Kora tavaszi zöldségleves sajtgaluskával


Sajtos galuskával kínáljuk.

Sajtos galuska elkészítése:

Egy tojást enyhén felverünk sózzuk, 2 dkg reszelt ( kecske) sajttal,csipet sóval,reszelt szerecsendióval és annyi kukorica liszttel  elkeverjük  amennyit felvesz majd  a forró levesbe szaggatjuk.

Kora tavaszi zöldségleves sajtgaluskával


 Ne feledjük tálaláskor bőven meghinteni  apróra vágott "zöld fűszerrel"( petrezselyem,koriander  snidling és medvehagyma levelekkel).

Hozzávalók:


  • 3 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db paszternák
  • 1/2 zeller
  • 1 db karalábé
  • 100 g gomba
  • 100 g mángold
  • 100 g spenót
  • ........és mehet bele  ami még található  a piacokon,amit szeretünk
  • evőkanál  tetszés szerinti (szőlőmag-, olíva-,) olaj
  • tengeri só 
  • 1 db tojás
  • 50 g reszelt sajt 
  • 60 g kukoricaliszt
  • csipetnyi  szerecsendió reszelék
  • 100 g parmezán 
  • 1/4  csokor medvehagyma
  • 1/ 4 csokor petrezselyem
  • 1-2 szál koriander
  • 10-15 szál snidling  


Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷  https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...