2016. március 22., kedd

Kel levelek pirított búzával

A piac tele meglepetésekkel!
 A hétvégén két csokor  kel levelet és egy zacskó búzát is kaptam  ajándékba.
Egészen friss 10-12 cm hosszú harsány zöld színű levelek. Én nem szoktam  ilyet vásárolni, de ha már megajándékoztak vele  el kell készítenem valahogy.
Aztán ott van  a búza is....









A húsvét előtti hús mentes  menübe remekül illenek  a  kel levelek  pirított búzával,
ez lett az ajándékból.



Hozzávalók:


  • 500 g  kelkáposzta,vagy kel levél
  • 300 g burgonya
  • 2 alma
  • 1/2 narancs vagy citrom leve
  • 1/2 fej lila hagyma
  • evőkanál olívaolaj
  • 3 dl  zöldség lé /víz
  • 2,5 dl tejföl
  • 1,5 cm friss gyömbér



A kelt folyóvízben megmossuk  csíkokra vágjuk, A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, kockákra vágjuk ,néhány csepp  narancs-,vagy citromlével meglocsoljuk. A hagymát aprítjuk és  olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk  a kel leveleket, a krumplit és az almát is  felöntjük zöldséglével és fedő  alatt puhára pároljuk.( kb. 20-25 perc).


  Sóval,  reszelt gyömbérrel fűszerezzük és elkeverjük a tejföllel, forralunk még egyet rajta és kész.

A búzát ledaráljuk, olívaolajon  megpirítjuk és  a kész ételre szórjuk.

Jó étvágyat!


  Jó étvágyat ! 
 



Jó étvágyat !


Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...