A piac tele meglepetésekkel!
A hétvégén két csokor kel levelet és egy zacskó búzát is kaptam ajándékba.
Egészen friss 10-12 cm hosszú harsány zöld színű levelek. Én nem szoktam ilyet vásárolni, de ha már megajándékoztak vele el kell készítenem valahogy.
Aztán ott van a búza is....
A hétvégén két csokor kel levelet és egy zacskó búzát is kaptam ajándékba.
Egészen friss 10-12 cm hosszú harsány zöld színű levelek. Én nem szoktam ilyet vásárolni, de ha már megajándékoztak vele el kell készítenem valahogy.
Aztán ott van a búza is....
A húsvét előtti hús mentes menübe remekül illenek a kel levelek pirított búzával,
ez lett az ajándékból.
Hozzávalók:
- 500 g kelkáposzta,vagy kel levél
- 300 g burgonya
- 2 alma
- 1/2 narancs vagy citrom leve
- 1/2 fej lila hagyma
- evőkanál olívaolaj
- 3 dl zöldség lé /víz
- só
- 2,5 dl tejföl
- 1,5 cm friss gyömbér
A kelt folyóvízben megmossuk csíkokra vágjuk, A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, kockákra vágjuk ,néhány csepp narancs-,vagy citromlével meglocsoljuk. A hagymát aprítjuk és olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a kel leveleket, a krumplit és az almát is felöntjük zöldséglével és fedő alatt puhára pároljuk.( kb. 20-25 perc).
Sóval, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és elkeverjük a tejföllel, forralunk még egyet rajta és kész.
A búzát ledaráljuk, olívaolajon megpirítjuk és a kész ételre szórjuk.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat !
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése