Negyed óra alatt előkészíthető és további negyed óra kell a főzéshez, ennyi idő alatt egy különleges fogást (levest) tehetünk az asztalra, garantáltan megéri !
Májusban mikor a spárga szezon van a spárgakrém levest nem haghatjuk ki.
Egy nagyon egyszerű fogás, könnyen elkészíthető, kínáljuk míg kapható a piacokon a spárga .
A spárgát a legjobb frissen vásárlást követően azonnal elkészíteni illetve fogyasztani, de a hűtő zöldséges reekeszében 1-2 napig még friss marad. A"véletlenül " ott felejtett spárgából is lehet még püré, sőt krémleves azonban.
A mostani spárgakrémleves ismét egy könnyedebb, reformált változata a krémleveseknek mely a klasszikus krémleveseknél használt "tojás és tejszín " elhagyásával készült, kérdés kimeríti -e így a krémleves deffinicióját, de nekünk ízlett és eléggé krémes lett a tejföltől is.
Hozzávalók :
- 1 csomag spárga ( zöld vagy fehér )
- tengeri só
- csipet cukor ( elhagyható)
- 2,5 dl zöldséglé
- fehérbors
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál friss kerti zöldfűszer ( kapor, zsálya, bazsalikom , ami van ...
A spárgát megmossuk megszárítjuk, megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk ( az alsó részeken előfordulhat fás rész ).
A spárga fejeket levágjuk ( kb 5 cm darabokra) és félretesszük a spárga sípok többi részét is feldaraboljuk majd a sós- cukros vízben puhára főzzük ( ép annyi vízben tegyük fel főni ami ellepi a spárga darabokat).
A zöldséglevet felforraljuk, a spárga fejeket beletesszük és addig főzzük míg roppanósra nem fő ( ne főzzük szét!!! maradjon egyben ez fontos!).
A cukros-sós vízben megfőtt spárga darabokat mixerrel pépesítjük, ha kell át szűrjük ( törjük) szitán és a zöldségléhez adjuk, ügyelve, hogy ne törjük össze a spárga fejeket a levesben, eztán besűrítjük a levest és már kész is, tálalható, fogyasztható.
A keményítőt 1/2 dl hideg vízben elkeverjük hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük és állandó kevergetés közben beleöntjük a forró levesbe. Forralunk még egyet a levesen tálalás előtt, majd kínálhatjuk is.
Tálalás előtt közvetlen hintsük meg apróra vágott zöld kerti fűszerekkel!
Ha gazdagabban szeretnénk kínálni finomra vágott sonkát és pirítóst adjunk mellé.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése