2019. május 16., csütörtök

Spárgakrémleves

Ínyenc leves? Talán  ..Egy  biztos,  sokkal finomabb  a zacskós imitációjánál  ha frissen készíted.
Negyed óra alatt előkészíthető és további negyed óra kell  a főzéshez, ennyi idő alatt egy különleges fogást (levest) tehetünk az  asztalra, garantáltan megéri !






spárgakrémleves


Májusban mikor  a spárga szezon van a spárgakrém levest  nem  haghatjuk ki.
Egy nagyon egyszerű fogás, könnyen elkészíthető, kínáljuk míg kapható a piacokon a spárga .

spárga

A spárgát a legjobb   frissen  vásárlást követően azonnal elkészíteni  illetve  fogyasztani, de a hűtő  zöldséges reekeszében 1-2 napig  még friss marad. A"véletlenül " ott felejtett  spárgából is lehet még  püré,  sőt   krémleves  azonban. 

A mostani spárgakrémleves ismét  egy könnyedebb, reformált változata  a krémleveseknek mely a klasszikus  krémleveseknél  használt "tojás és  tejszín " elhagyásával készült, kérdés  kimeríti -e így a  krémleves deffinicióját, de  nekünk ízlett és eléggé krémes lett a  tejföltől is.




spárgakrémleves



Hozzávalók :


  • 1 csomag spárga ( zöld vagy fehér )  
  • tengeri só
  • csipet cukor ( elhagyható)
  • 2,5 dl   zöldséglé
  • fehérbors
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl tejföl 
  • 2 evőkanál friss kerti  zöldfűszer ( kapor, zsálya,  bazsalikom , ami van ...

spárgakrémleves


A spárgát megmossuk  megszárítjuk, megtisztítjuk, ha kell  meghámozzuk ( az alsó részeken  előfordulhat fás rész ).
A spárga fejeket levágjuk ( kb  5 cm  darabokra) és félretesszük a   spárga sípok többi részét is feldaraboljuk majd  a sós- cukros vízben puhára főzzük ( ép annyi vízben tegyük fel főni ami ellepi a   spárga darabokat).
A zöldséglevet felforraljuk,   a spárga fejeket  beletesszük és addig főzzük míg roppanósra nem fő ( ne főzzük szét!!! maradjon egyben  ez fontos!).
A  cukros-sós vízben megfőtt spárga darabokat  mixerrel pépesítjük, ha kell át  szűrjük ( törjük)  szitán  és  a  zöldségléhez adjuk,  ügyelve, hogy ne törjük össze a spárga fejeket a levesben, eztán besűrítjük  a levest és már kész is, tálalható, fogyasztható.
A keményítőt 1/2 dl hideg vízben elkeverjük  hozzáadjuk  a tejfölt, simára  keverjük   és  állandó kevergetés közben  beleöntjük a forró levesbe. Forralunk még egyet  a levesen tálalás előtt, majd  kínálhatjuk is.
Tálalás előtt közvetlen hintsük meg apróra vágott zöld kerti  fűszerekkel!
Ha  gazdagabban szeretnénk kínálni    finomra vágott  sonkát  és pirítóst adjunk mellé.


spárgakrémleves






Jó étvágyat !
 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...