márciusi zöldség erőleves medvehagymával
Szerencsésen megúsztuk az elmúlt években, a megfázás, influenza elkerülte a házunk táját, most azonban mintha ez a " védelem " lanyhulni látszana a családtagok is prüszkölnek én meg egyenesen beteget jelentenék ha lenne kinek ...
Gyógylevesnek szántam, remélem beváltja a hozzáfűzött reményeket és én is hamarosan régi erőmben leszek, mert annak most nagyon híját érzem ....
A recept:
....legelőször egy kanálnyi szőlőmagolajon átsütöm a zöldségféléket, ami most hasábokra vágott sárgarépa, zeller és paszternák ( a zöldborsót később adom hozzá) majd felengedem vízzel ha van otthon húslé vagy erőleves lehetne avval is, kiforralom, majd alacsony fokozaton főzöm, sózom
is,de csak enyhén, hozzáadom a zöldborsót mely a tavaly nyári szezonból maradt még mélyhűtőben,(ideje lassan mindent felhasználni mire jönnek a frissek legyen helyük).Levesbetétnek főtt fürj tojás szolgál és lehet házi kétszersültet is ajánlani mellé ami készülhet pl:.így is : a kissé szikkadt magos kenyeret amit vékony szeletekre vágtam vékonyan vaj darabokkal borítok és köménnyel szórok, majd sütőben átsütöm. A tányérba mert levest apróra vágott medvehagymával hintem meg . Ez így komplett erőleves, betegségűző, meg lehet szórni kevés chili paprikával is,mely remekül tisztítja az orr járatokat.Úgy látszik az oly áhított tavasznak a megfázás is velejárója, ez a kevésbé jó oldala, de lesz még szikrázó napsütés, illatozó nyíló virágok, gyümölcsfák .....amit már mi i is élvezhetünk. Addig gyógyulunk ....e levessel,
melynek hozzávalói :
- 2 szép szál sárgarépa
- 1 nagy paszternák
- 2 kicsi zeller
- 8 fürj tojás
- marék frissen szedett medvehagyma, apróra vágva
- ízlés szerint adható még hozzá reszelt friss sárgarépa és chilipaprika is
- köményes -magos kétszersült
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése