A közelmúltban a Nol oldalán találtam egy gasztro játékot, adott alapanyagokból kellett összeállítani egy ételt, pont az nap tettem fel a tárkonyos -tejszínes káposzta leves kalapban bejegyzést, így csak két alapanyagot kellett módosítanom a kenyér tésztát sörrel dagasztani és a káposztát savanyúkáposztára cserélni a megadottak szerint és már kész is a versenymű. Az esélytelenek magabiztosságával továbbítottam. Nem csalódtam, nem az én receptem lett a nyerő, de a kedélyek megnyugtatásaként azért sörös kenyér lett a befutó, így nagyon nem nyúltam mellé..... A másik receptet most nem említem az feledésbe merült nálam is, de a kenyeret azóta többször is megsütöttem így sörrel, óriási sikerrel, szűkebb és tágabb családi körben széles elismeréssel, még a gyerekem is csak azt fajta kenyeret volt hajlandó enni ezeken a napokon, hát köszönet érte a szervezőknek ha nyereményt nem is kaptunk, de egy kenyérfajtával több szerepel azóta a kenyér repertoárunkban.....
Az elkészítésében semmi ördöngösség nincs, hagyományos élesztős -kovászos tésztából készül nálam, egyszerűen a dagasztáshoz használt langyos víz helyett használjunk sört részben vagy teljesen .
Az elkészítésében semmi ördöngösség nincs, hagyományos élesztős -kovászos tésztából készül nálam, egyszerűen a dagasztáshoz használt langyos víz helyett használjunk sört részben vagy teljesen .
De szeretnék én is ilyen szép kenyeret sütni.
VálaszTörlésKati ,, a gyakorlat teszi mestert,ugye Te is tudod, csak bátran,hátha elsőre ,vagy legközelebb ..? Neked ilyen, vagy még szebb lesz a kenyered ..
VálaszTörlés