Láttam én már az utóbbi időben céklát csokoládéval kombinálni, de nem figyeltem a részletekre, bizony, nem emlékszem egyetlen hasonló receptre sem, még" nagyvonalakban" sem, a lényeg ragadott meg, cékla és csokoládé, mostanra érlelődött meg bennem, nekem ilyet csinálnom kell !!!! oho.... ..csakhogy most arra nincs idő, keresgélni, merre is találnék hasonló receptet, akkor ....,találomra ... ..hogy mi lesz a neve, még nem döntöttem el, legyen egyszerűen desszert..... ugyan muffin formába kényszerítettem, de nem az, ahhoz túl lágy ....alakja sem túl jellemző .....
Hozzávalói :
- 2 db tojás
- 100 g őrölt mandula
- só
- 60 g vaj
- egy csomag vaníliás cukor
- egy csomag sütőpor
- étkezési keményítő
- cékla 2,5 db közepes nagyságú
- 100 g csokoládé ( magas kakaó tartalmú))+ 20 g a végén a formába helyezés után
A céklát hámoztam, ( orvosi gumi kesztyűben mert gyönyörű színe van, de azért a kezemen nem mutat olyan jól )daraboltam, késes aprítóban a csokoládéval együtt egészen apróra kevertem. A tojásokat szétválasztottam, azért kettő, mert csak ennyi volt itthon, eredetileg hármat gondoltam...ez van, azaz volt,,,,,,a fehérjét pici sóval kemény habbá vertem, a tojássárgáját a vajjal kikevertem szintén habosra majd hozzáadtam a céklás csokit, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt és sütőport is mindez folyamatos kevergetés közben, végül óvatosan a habot is, majd formába kanalaztam és mindegyik közepébe belenyomtam még egy kis darabka csokoládét ráadásnak. Én 6-os muffin formát használtam. A sütési ideje kb 20 perc.légkeveréses sütőben 180 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése