Péntek van, gyönyörű tavaszi napsütés, 20 fok körüli hőmérséklet a napon talán még ennél is melegebb..., tegnap bejelentették a suliban a pedagógus sztrájk újabb epizódjaként ma nincs tanítás ....akkor irány kert, kertészkedtünk, van elmaradásunk hosszú volt tél, a hideg napok, majd az átmeneti felmelegedés után jött az eső ...tehát van mit pótolni...
Kibújtak az ibolyák, lila kis fejecskéjük mindenütt...ezt meg enni ??? mert hogy az ibolya ehető virág .....kacérkodok ugyan a gondolattal kandírozni kéne belőle, de nincs szívem leszakítani őket ....,,,,
Van a gyermeknek veteményes ládácskája is, került bele spenót ha már az elmúlt napok bejegyzései spenóttal vannak tele, mángold és eper is mert az nagy kedvenc,,, édeskömény petrezselyem ,,ha szerencsénk lesz, lesz mit " szüretelni" fűszernövényekből . (De a többiből vajon lesz-e valami ???)
Csoda -e ha ilyen körülmények közt elszaladt a délelőtt, jócskán ebédidő volt mikor még mindig nehezünkre esett feljönni, de a jó idő ellenére is ebédelni azért kell.....Gyorsan ..., előkerült a friss saláta, a grapefruit lében pácolt bélszín, az előző napi mézes receptek utóhatására egy kis selyemfűméz, sárgarépa, narancs, a kertből a friss rozmaring és már készült is a extra gyors ebéd...
Gyümölcslében korábban nem pácoltam húst ez új, friss felfedezés ( nem hátrány ott, ahol a gyermek is eszik az elkészült ételből, hiába az alkohol elpárolog a sütés -főzés alatt azért mégsem gyereknek való) és rendkívűl omlós ízletes húst eredményez...a sütésnél egy kicsit vigyázni kell vele, mert a gyümölcscukor hamar karamellizálódik, de pont ettől lesz különleges. Már a tányéron volt amikor rádöbbentem még meg sem sóztam, állítom nem is kell, remek így is, friss rozmaringgal sült együtt és pár pár perc idő eltolódással a sárgarépákat is mellé dobtam mikor megfordítottam a hús szeleteket a pác- lével felöntöttem, kevés balzsamecettel meglocsoltam és egy kanál selyemfű mézet csorgattam húsokra majd fedő alatt még rövid ideig sütöm. Az egész nem több mint 5 perc és már kész csak tálalni kell .....
Grapefruit lében pácolt rozmaringos bélszín vele sült sárgarépával
Személyenként 1 szép szelet bélszín ( hártyázott, tisztított)
1 nagy grapefruit kifacsart, szűrt leve ( a páchoz amibe célszerű a húsokat előző nap beletenni )
ágacska rozmaring
1 kanálka selyemfű méz
balzsamecet ízlés szerint
2-3 vékony sárgarépa személyenként
/zöldséges rétes illik mellé
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése