2011. március 25., péntek

Grapefruit lében pácolt rozmaringos bélszín vele sült sárgarépával

Péntek van, gyönyörű tavaszi napsütés,  20 fok körüli hőmérséklet  a napon  talán még ennél is melegebb..., tegnap bejelentették a suliban a  pedagógus sztrájk újabb epizódjaként ma nincs tanítás ....akkor irány  kert, kertészkedtünk,  van elmaradásunk hosszú volt  tél,  a hideg napok, majd az átmeneti felmelegedés után jött az eső ...tehát van mit pótolni...


Kibújtak az ibolyák,  lila kis fejecskéjük  mindenütt...ezt meg enni  ??? mert hogy az ibolya ehető virág .....kacérkodok ugyan a  gondolattal  kandírozni kéne belőle, de nincs szívem leszakítani őket ....,,,,
Van a gyermeknek  veteményes ládácskája is,  került bele spenót ha már az elmúlt napok bejegyzései spenóttal vannak tele, mángold és eper is mert az nagy kedvenc,,, édeskömény  petrezselyem ,,ha szerencsénk lesz,  lesz mit " szüretelni"  fűszernövényekből . (De a többiből vajon lesz-e valami ???)
Csoda -e ha ilyen körülmények közt elszaladt a délelőtt,  jócskán ebédidő volt mikor még mindig nehezünkre esett feljönni, de  a jó idő ellenére is ebédelni azért kell.....
Gyorsan ...,  előkerült  a friss saláta,  a grapefruit lében pácolt bélszín,  az előző napi mézes receptek utóhatására egy kis  selyemfűméz,  sárgarépa, narancs, a kertből a friss rozmaring  és már készült is  a  extra gyors ebéd...

Gyümölcslében  korábban nem pácoltam húst ez  új, friss felfedezés ( nem hátrány ott, ahol  a gyermek is eszik az elkészült ételből, hiába az alkohol  elpárolog  a sütés  -főzés alatt azért  mégsem gyereknek való)   és rendkívűl omlós ízletes húst eredményez...a sütésnél egy kicsit vigyázni kell vele, mert a gyümölcscukor hamar karamellizálódik, de pont ettől lesz különleges. Már a tányéron volt amikor  rádöbbentem még meg sem sóztam, állítom nem is kell,  remek így is,  friss rozmaringgal sült együtt és pár pár perc idő eltolódással a   sárgarépákat is mellé dobtam  mikor megfordítottam  a hús szeleteket  a pác- lével felöntöttem, kevés balzsamecettel  meglocsoltam és  egy kanál selyemfű mézet csorgattam  húsokra  majd  fedő alatt még rövid ideig sütöm. Az egész nem több mint 5 perc és már kész csak tálalni kell ..... 

Grapefruit lében  pácolt rozmaringos bélszín  vele sült  sárgarépával  

Személyenként 1 szép szelet  bélszín ( hártyázott, tisztított)
1 nagy grapefruit  kifacsart, szűrt leve ( a páchoz amibe célszerű a húsokat előző nap beletenni )
ágacska rozmaring
1 kanálka selyemfű méz
balzsamecet ízlés szerint
2-3 vékony sárgarépa személyenként
/zöldséges rétes illik mellé 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...