Citromos túrótorta
Hamisíthatatlan könnyű íz, ez már a tavasz íze, illata......mert lassan szemmel látható jelei mutatkoznak, vége télnek. Itt- ott még nyomokban a hó foltok, de a nap is kisütött a legtöbb helyen már olvad szárad és hihetetlen, de ma délelőtt-,délben kint a teraszon pulcsiban (csak úgy kabát nélkül !!!) kertészkedtünk, rendezkedtünk és ráadásként egy nagy pohár narancs levet is ittunk, nem forró teát, forralt bort, forró csokit mint az elmúlt időben, üdítő frissen facsart narancslevet a napsütésben ....Hát eljött ennek is az ideje, de jó ......
A így kapott sütemény morzsát vajjal tésztává gyúrtam, ezt a torta- forma aljára simítottam. Erre jön a túró, mint már említettem, itt olyan krémes túrót veszek amit már nem kell lazítani ellenkező esetben tejföllel célszerű kikeverni, egész apróra "törni "
simává keverni. A tojásokat szétválasztom a fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verem a sárgáját a maradék cukorral szintén habosra keverem, hozzáadom az átszűrt citrom levét a kandírozott citromhéjat és a tojáskrémet, végül pedig a tojás habot és a sütőporral elkevert étkezési keményítőt is. Lazán átkeverem és a mozsatésztára halmozom, elegyengetem. A sütő alsó részén másfél órát sütöm 150 fokon. Kihűlés után citrom karikákkal díszítem.
Hozzávalói :
- 3 tojás
- 450 g túró
- csomag (Bourbon )vaníliáscukor
- egy citrom leve
- 50 g kandírozott citromhéj
- sütőpor
- 50 g ékezési keményítő
- 100 g kétszersült
- 50 g vaj
- 60 g cukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése