A tavaszi méregtelenítéshez hívjuk segítségül a spárgát !
Kihasználva a spárga vízhajtó hatását, méregtelenítsük szervezetünket,nagyon egyszerűen , együnk spárgás ételeket , tartsunk spárgaheteket.
Itt a Rozmaring & ibolya blogban is jó néhány spárgás recept található már és sor egyre bővül.
Vesekő hajtóként is használják, pont a fentemlített tulajdonsága miatt, jótékony hatása van keringésünkre is.
Tehát a spárga olyan gyógynövény ami nagyon finom, készítsük minnél változatosabban és gyakrabban , mert rövid a szezonja, 1-2 hónap áll csak rendelkezésünkre ha frissen szeretnénk fogyasztani.
spárga avagy csirág , ami kifejezetten tavaszi nyár eleji zöldség , tehát most van a szezonja könnyű és finom. elegáns étel, lehet előételként kínálni de a főétkezéshez köretként is, remekül illik a könnyű fehér( kicsit fűszeres) bort hozzá...hm,,,
Készülhet a spárgából felfújt, sóstorta....krémleves, szendvics vagy "csakúgy" egyszerűen egy adag vajas spárga
májusban amikor "kiéheztünk" a zöldségre??
előkelő, színes....nagyon finom
A zöld spárga gazdag klorofilban és C vitaminban tehát "értékesebb " a fehér változatánál, sőt még hámozni se kell, én talán jobban is szeretem.
Spárgafelfújt
A spárgát vékonyan meghámozzuk, sós- cukros vízben megfőzzük. Ezt általában úgy ajánlják a legtöbb helyen, hogy kötegeket készítsünk spárgából és úgy állítsuk a főző vízbe, így a felső vége( a spárga sípok feje) nem ér a vízbe az csak gőzben párolódik.
A főzéséi idő 5-6-perc mindössze.
A ( prágai -, vagy füstölt) sonkát vékony csíkokra vágjuk, kivajazunk egy alkalmas edényt, ebbe rétegezzük a zöldspárgát, két sor közé a sonkát teszünk , a besamel mártást miután kicsit kihűlt tojássárgájával kikeverjük, majd evvel a mártással locsoljuk meg a spárgákat, reszelt sajttal bőven meghintjük és forró előmelegített sütőben sütjük kb 20 percig. Míg az sajt aranylóan rá nem olvad a felfújtra.
hozzávalói :
- egy köteg zöld spárga
- 200 g sonka
- 100 g reszelt sajt
- 40 g vaj
- 20 g liszt
- 1,2 dl tej
- tengeri só
- 2 tojássárgája
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése