2011. május 18., szerda

Spárga felfújt





spárga avagy csirág , aminek most van a szezonja könnyű és finom étel, lehet előételként kínálni de főétkezéshez körteként is remekül illik, könnyű fehér bort hozzá...hm,,,



felfújt,sóstorta....krémleves, szendvics vagy "csakúgy" egyszerűen egy adag vajas spárga
májusban amikor "kiéheztünk"  a zöldségre??
 előkelő, színes....nagyon finom

Spárgafelfújt



A spárgát vékonyan meghámozzuk,sós cukros vízben megfőzzük. Ezt általában úgy ajánlják a legtöbb helyen, hogy kötegeket készítsünk  spárgából és úgy állítsuk a főző vízbe, így a felső vége nem ér a vízbe az csak gőzben párolódik.
A főzéséi idő 5-6-perc mindössze.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, kivajazunk egy alkalmas edényt, ebbe rétegezzük a spárgát, két sor közé a sonkát, besamel mártást miután kicsit kihűlt tojássárgájával kikeverjük,evvel a mártással locsoljuk meg a spárgákat, reszelt sajttal meghintjük és forró előmelegített sütőben sütjük  kb 20 percig.


hozzávalói :

  • egy köteg  zöld spárga
  • 200 g sonka
  • 100 g reszelt sajt
  • 40 g vaj
  • 20 g liszt
  • 1,2 dl tej
  • tengeri só
  • 2 tojássárgája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly