2011. május 15., vasárnap

Csípős ( chilis) eper-cseresznye ragu ???

Telitalálat, én legalábbis nagyon elégedett vagyok vele!
Ki lenne az az őrült aki ilyenkor május közepén akarna eperlekvárt gyártani ?
 Most, hogy ép csak megjelent a hazai  eper és  az árak  csillagos egekben, persze  én sem tartozom azok  közé   akik jó dolgukban nem tudják mit csináljanak  ,egyszerűen az észszerűség vitt rá, mert ha ma a friss gyümölcsöt megveszem az még a reggelinél fogyasztható, ám a tegnapi eper már sosem olyan kívánatos, mindig marad egy-két szem ami megmentésre vár így született az ötlet, a  mini  mennyiségben készülő  friss jam !
Ízesítése változó, a pillanatnyi ötlet  adja, ihlet ami ez alkalommal a  chili paprika,   amely ott lebegett  a szemeim előtt,  érlelődött a gondolat napokon keresztül bennem, míg egyik alkalommal, tett is  következett,  a  frissen rotyogó eperhez bekerült egy fél szárított erős -(nagyon erős! )paprika is, meg néhány szem cseresznye,  egy kicsit így összeforrtak még, aztán kihűlés után jött  a kóstoló ...


Bár bevalollom első hallásra bizarr .., de határozottan érdekes ízű, nekem ízlik,  a húsok mellé kínálom majd kis mennyiségben ..
Máskor is készül majd ..

hozzávalói :

  • pár szem eper / cseresznye
  • minimális mennyiségű cukor
  • (összeforralom,felöntöm  borral beleadom  a paprikát,tovább forralom)
  • 1/2 szárított csípős paprika
  • 1 dl vörösbor
  • mivel azonnali felhasználásra készül ennyi .....,más nem kerül bele( hűtőben néhány napot eláll,de nálunk erre nem került sor elfogyott azonnal ) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly