Telitalálat, én legalábbis nagyon elégedett vagyok vele!
Ki lenne az az őrült aki ilyenkor május közepén akarna eperlekvárt gyártani ?
Most, hogy ép csak megjelent a hazai eper és az árak csillagos egekben, persze én sem tartozom azok közé akik jó dolgukban nem tudják mit csináljanak, egyszerűen az észszerűség vitt rá, mert ha ma a friss gyümölcsöt megveszem az még a reggelinél fogyasztható, ám a tegnapi eper már sosem olyan kívánatos, mindig marad egy-két szem ami megmentésre vár így született az ötlet, a mini mennyiségben készülő
friss jam !
Ízesítése változó, a pillanatnyi ötlet adja, ihlet ami ez alkalommal a chili paprika, amely ott lebegett a szemeim előtt, érlelődött a gondolat napokon keresztül bennem, míg egyik alkalommal, tett is következett.A frissen rotyogó eperhez bekerült egy fél szárított erős -(nagyon erős! )paprika is, meg néhány szem cseresznye, egy kicsit így összeforrtak még, aztán kihűlés után jött a kóstoló ...Bár bevallom első hallásra bizarr .., de határozottan érdekes ízű, nekem ízlik, a frissen sült és hideg húsok mellé kínálom majd kis mennyiségben ..
Máskor is készül majd ..
hozzávalói :
- pár szem eper / cseresznye
- minimális mennyiségű cukor
- (összeforralom,felöntöm borral beleadom a paprikát,tovább forralom)
- 1/2 szárított csípős paprika
- 1 dl vörösbor
- mivel azonnali felhasználásra készül ennyi .....,más nem kerül bele( hűtőben néhány napot eláll,de nálunk erre nem került sor elfogyott azonnal )
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése