2011. május 17., kedd

A krémes új ruhája,avagy a Mille-feuille nyomán készült desszert

epres túróhabos"krémes"


 Eperrel készítve  természetesen, májusban ezt  így természetes friss illatos édes eperrel kínáljuk ezt   a 
Mille-feulle ihlette desszertet.































Üde édesség, mivel a gyümölcs akkor  legízletesebb szerintem  ha nem kerül hőkezelés alá legyen,így született ez az egyszerűen elkészíthető desszert a  klasszikus krémes mintájára.




















Alapja leveles tészta, amit nagyon vékonyra nyújtunk, sütőpapírral bélelt lemezen megsütünk.
Ha  tészta kihűlt kettévágjuk az egyik lapra túrókrémet kenünk, erre  ültetjük a megtisztított eperszemeket tejszínhabbal borítjuk és a tetejére helyezzük  a másik tészta lapot amit  tetszés szerint belehetne vonni akár csokoládéval is, vagy csak tejszínhabrózsákat nyomunk a négyzetekre osztott tésztára és citromfű levélkét ültetünk bele, eperszeletekkel  tovább díszíthetjük.
Ez alkalommal még  egy-egy gombóc marcapone fagylalt is került bele.

hozzávalói :


  • 500 g leveles tészta
  • 250 g áttört túró
  • 200  g tejszínhab
  • cukor ízlés szerint
  • 500 g eper
  • néhány citromfűlevélke
  • ( kockánként egy-egy gombóc marscapone fagylalt)

mivel a felvert tejszínhabba került cukor így én a túróba  már nem tettem, de ha édesebben szeretik akkor az is kell édesíteni, ízlés és tálalás kérdése, hogy lazítjuk -e a túrót tejszínhabbal vagy azt külön töltjük  a süteménybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly