epres túróhabos"krémes" |
Eperrel készítve természetesen, májusban friss illatos édes eperrel kínáljuk ezt a
Mille-feulle ihlette desszertet.
Üde édesség, mivel a gyümölcs akkor legízletesebb szerintem ha nem kerül hőkezelés alá legyen,így született ez az egyszerűen elkészíthető desszert a klasszikus krémes mintájára.
Alapja leveles tészta, amit nagyon vékonyra nyújtunk, sütőpapírral bélelt lemezen megsütünk.
Ha tészta kihűlt kettévágjuk az egyik lapra túrókrémet kenünk, erre ültetjük a megtisztított eperszemeket tejszínhabbal borítjuk és a tetejére helyezzük a másik tészta lapot amit tetszés szerint belehetne vonni akár csokoládéval is, vagy csak tejszínhab rózsákat nyomunk a négyzetekre osztott tésztára és citromfű levélkét ültetünk bele, eperszeletekkel tovább díszíthetjük.
Ez alkalommal még egy-egy gombóc mascarpone fagylalt is került bele.
hozzávalói :
- 500 g leveles tészta
- 250 g áttört túró
- 200 g tejszínhab
- cukor ízlés szerint
- 500 g eper
- néhány citromfű levélke
- ( kockánként egy-egy gombóc mascarpone fagylalt)
Mivel a felvert tejszínhabba került cukor így én a túróba már nem tettem, de ha édesebben szeretik akkor az is kell édesíteni, ízlés és tálalás kérdése, hogy lazítjuk -e a túrót tejszínhabbal vagy azt külön töltjük a süteménybe.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki!
Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring&ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése