2011. május 31., kedd

Jeges édesség

eperfagylalt   mentával


..........akkor, most ez lenne a fagylalt???

........vagy mégsem, ez csak egy hideg  édesség ....nos legyen ez vagy az jól sikerült.
Mint arról már írtam a konyhám nincs felszerelve szuper gépekkel,  csak módjával gépesített. Lehetne másként is, de így alakult,  majd ha tolonganak  a szponzorok az ajtóban, talán történik  változás,  ha lesz ilyen  egyáltalán. Tényleg, hogy is van ez,  a napokban beleolvastam egy szimpatikus blogba és ott külön  rovat van a támogatóknak fenntartva, naiv  vagyok, vagy csak amatőr ,,,??
Vissza az eredeti témához,  nincs fagylalt gépem, gondolom evvel nem vagyok egyedül  a fagylaltot szeretjük, ez sem egyedi,  akkor  megoldást kell találni  a saját készítésű fagylaltra "ilyen körülmények közt " és  lett, már tavaly is a málnás, most pedig az epres mákos változatban.


epres jégkrém törökszefű csokorral






































Ez utóbbi főzött, nem kell megijedni  nem bonyolult,  mintha dzsemet készítenénk csak egészen rövid ideig tart.

Először cukrot olvasztok, karamelizálok  beleszórom  a darált mákot, bele kerülnek  a megmosott  eprek és keverem míg levet nem ereszt, jól átforralom és már el is zárom.  Kihűlés után bot mixerrel pépesítem, joghurttal kikeverem, és ....majdnem kész is.
Mehet  formában vagy dobozban a  mélyhűtőbe, ez utóbbi esetben   időről időre átkeverem, kivéve a mélyhűtőből, újra visszatéve .....legalább kétszer-háromszor, míg fogyasztható nem lesz .


Hasonló  képpen készül  a levendulás változata, amikor mák helyett levendula virág kerül bele ...



epres csoki jég bob-bon   és epres házi fagylalt
az ott középen a epres-csokis "jégbonbon"




















A csokis résznél azonban fordítva, mert itt előbb dzsemet készitek,  ezt  darabosra hagyom és mikor már kellő hőmérsékletre hűlt, beleolvasztom a  csokit, formákban kifagyasztom .


Epres-mákos házi fagylaltom


Hozzávalói :

  • 40 g cukor
  • 300 g eper
  • 3 dl joghurt
  • 40 g darált mák






Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...