2011. május 31., kedd

Jeges édesség

..........akkor, most ez lenne a fagylalt???
vagy mégsem, ez csak egy hideg  édesség ....nos legyen ez vagy az jól sikerült. Mint arról már írtam a konyhám nincs felszerelve szuper gépekkel,  csak módjával gépesített. Lehetne másként is, de így alakult,  majd ha tolonganak  a szponzorok az ajtóban, talán történik  változás,  ha lesz ilyen  egyáltalán. Tényleg, hogy is van ez,  a napokban beleolvastam egy szimpatikus blogba és ott külön  rovat van a támogatóknak fenntartva, naiv  vagyok, vagy csak amatőr ,,,??
Vissza az eredeti témához,  nincs fagylalt gépem, gondolom evvel nem vagyok egyedül  a fagylaltot szeretjük, ez sem egyedi,  akkor  megoldást kell találni  a saját készítésű fagylaltra "ilyen körülmények közt " és  lett, már tavaly is a málnás, most pedig az epres mákos változatban.Ez utóbbi főzött, nem kell megijedni  nem bonyolult,  mintha dzsemet készítenénk csak egészen rövid ideig tart.

Először cukrot olvasztok, karamelizálok  beleszórom  a darált mákot, bele kerülnek  a megmosott  eprek és keverem míg levet nem ereszt, jól átforralom és már el is zárom.  Kihűlés után bot mixerrel pépesítem, joghurttal kikeverem, és ....
Mehet  formában vagy dobozban a  mélyhűtőbe, ez utóbbi esetben   időről időre átkeverem, kivéve a mélyhűtőből, újra visszatéve .....legalább kétszer-háromszor, míg fogyasztható nem lesz .

Hasonló  képpen készül  a levendulás változata, amikor mák helyett levendula virág kerül bele ...

az ott középen a epres-csokis "jégbonbon"
A csokis résznél azonban fordítva, mert itt előbb dzsemet készitek,  ezt  darabosra hagyom és mikor már kellő hőmérsékletre hűlt, beleolvasztom a  csokit, formákban kifagyasztom .


Epres-mákos házi fagylaltom
Hozzávalói :
40 gr cukor
300 gr eper
3 dl joghurt
40 gr daráltmák

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly