2011. június 7., kedd

Díjnyertes fagylaltokat kóstoltunk !!

Az év fagylaltversenye 2011.

"Az év fagylaltja” címmel hirdette meg fagylalt  készítő versenyét a  Magyar  Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete



A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Az utóbbi években sokat változott a kínálat, a természetes alapanyagokat kívánják előtérbe helyezni,és ezt a  mai fagylalt árak elbírják - tudtuk meg  Pataki János elnök úrtól .





Az év fagylaltversenye 2011

Az „Év Fagylaltja” vándorkupát a legmagasabb pontszámú szabadon választott fagylalt nyerte, a szakmai zsűri döntése alapján.



Az év fagylaltversenye 2011(Zila  László)






















A szakmai zsűri cukrászmesterei :

Maróti Istvánné aranykoszorús cukrászmester ,Hévízgyörk

Jakó Lajos aranykoszorús cukrászmester,Mestercukrász,Kecskemét

Kiss Zoltán Venesz díjas, Mestercukrász, ,Lajosmizse

Ifj.Sulyán Pál olimpiai és világbajnok Mestercukrász,Veresegyháza

Szabó Pál aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest

Szekeres Károly aranykoszorús cukrászmester,Mohács

Szépréti László aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest

Varga Gábor cukrász Desszert eu.

Vincze Lajos aranykoszorús cukrászmester,Zirc

A közönség zsűriben Rúzsa Magdi és Csézy kóstolt.

A Gasztro Média képviseletében Stáhl Judit, Segal Viktor, Kádár Mónika, Orisek Andrea kóstoltak és értékeltek az idén először..


Értékelési szempontok: íz, szín, állag, illat, dekoráció és mindezen jellemzők harmóniája.


78 fajta fagylalt, a bőség zavara, a díjnyertes fagylaltokon kívül volt a kínálatban, joghurtos köles barack-,rozmaringos-füge mokka-, mojito-, áfonyás mákos-, meggyes-mákos-, meggyes-diós-,és még sorolhatnám ,,,a Caribi varázs - papayás -hibiscus fagyi,mellyel a versenynek helyszínt adó  Zila kávéház nevezett elnyerte a legjobb gyümölcsfagyi díjat!


Az év fagylaltversenye 2011

A díjakat kapott fagylaltok :,mint a snikers, kókuszos desszert, mogyorella, karamellás mandula.....

Az év fagylaltja a mézes-diós körte,és a mogyorella  lett!!
Nagyon üde gyümölcsös ízével, valóban megnyerő!


Az év fagylaltversenye 2011
 a hátul az év fagylaltja

Az év fagylaltversenye 2011

"A 11" azaz a nyertes gesztenye fagylalt
A kötelező kategóriában kiírás szerint gesztenye fagylaltot kellett készíteni, itt a hagyományos alapanyagok használata volt az előírás mint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás



Míg  a szabadon választott fagylaltnál nem volt alapanyag megkötés, de az értékelésnél a zsűri figyelembe vette a fagylaltok hagyományos alapanyagokból történő elkészítését.

Díjak ,ünneplés, kóstolás  ........ez mind  verseny része ......



Az év fagylaltversenye 2011 díjátadó
Az év fagylaltversenye 2011 díjátadó ( Pataki János)
Az év fagylaltversenye 2011 díjátadó

Az év fagylaltversenye 2011 díjátadó ( Pataki János)
Az év fagylaltversenye 2011 díjátadó ( Pataki János)

Jó étvágyat !

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷   https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
 🖼    https://hu.pinterest.com/rozIbolya/ 
🖋     https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/






2 megjegyzés:

  1. Hű, ennyi finom fagyit én is elkóstolgattam volna..:)

    Remélem, a fiadnak is sikerült a vizsgája... Az enyémnek sikerült, 4-esre diplomázott...:)

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel gratulálok a sikeres vizsgához!:)
    Nagy megkönnyebbülés ez ilyenkor, akár kisiskolás, akár egyetemista:)

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...