2011. június 7., kedd

Díjnyertes fagylaltokat kóstoltunk !!


"Az év fagylaltja” címmel hirdette meg fagylalt  készítő versenyét a  Magyar  Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete



A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Az utóbbi években sokat változott a kínálat,a természetes alapanyagokat kívánják előtérbe helyezni,és ezt a  mai fagylalt árak elbírják - tudtuk meg  Pataki János elnök úrtól .






Az „Év Fagylaltja” vándorkupát a legmagasabb pontszámú szabadon választott fagylalt nyerte, a szakmai zsűri döntése alapján.






















A szakmai zsűri cukrászmesterei :

Maróti Istvánné aranykoszorús cukrászmester ,Hévízgyörk

Jakó Lajos aranykoszorús cukrászmester,Mestercukrász,Kecskemét

Kiss Zoltán Venesz díjas, Mestercukrász, ,Lajosmizse

Ifj.Sulyán Pál olimpiai és világbajnok Mestercukrász,Veresegyháza

Szabó Pál aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest

Szekeres Károly aranykoszorús cukrászmester,Mohács

Szépréti László aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász Budapest

Varga Gábor cukrász Desszert eu.

Vincze Lajos aranykoszorús cukrászmester,Zirc

A közönség zsűriben Rúzsa Magdi és Csézy kóstolt.

A Gasztro Média képviseletében Stáhl Judit ,Segal Viktor,Kádár Mónika,Orisek Andrea kóstoltás értékelt.az idén először..


Értékelési szempontok: íz, szín, állag, illat, dekoráció és mindezen jellemzők harmóniája.


78 fajta fagylalt,a bőség zavara, a díjnyertes fagylaltokon kívül volt a kínálatban, joghurtos köles barack-,rozmaringos-füge mokka-,mojito-,áfonyás mákos-,meggyes-mákos-,meggyes-diós-,és még sorolhatnám ,,,a Caribi varázs - papayás -hibiscus fagyi,mellyel a versenynek helyszínt adó  Zila kávéház nevezett elnyerte a legjobb gyümölcsfagyi díjat!


A díjakat kapott fagylaltok :,mint a snikers, kókuszos desszert, mogyorella,karamellás mandula.....

Az év fagylaltja a mézes-diós körte,és a mogyorella  lett!!
Nagyon üde gyümölcsös ízével, valóban megnyerő!


 a hátul az év fagylaltja


"A 11" azaz a nyertes gesztenye fagylalt
A kötelező kategóriában kiírás szerint gesztenye fagylaltot kellett készíteni, itt a hagyományos alapanyagok használata volt az előírás mint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás



Míg  a szabadon választott fagylaltnál nem volt alapanyag megkötés, de az értékelésnél a zsűri figyelembe vette a fagylaltok hagyományos alapanyagokból történő elkészítését.

Díjak ,ünneplés, kóstolás  ........ez mind  verseny része ......










2 megjegyzés:

  1. Hű, ennyi finom fagyit én is elkóstolgattam volna..:)

    Remélem, a fiadnak is sikerült a vizsgája... Az enyémnek sikerült, 4-esre diplomázott...:)

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel gratulálok a sikeres vizsgához!:)
    Nagy megkönnyebbülés ez ilyenkor, akár kisiskolás, akár egyetemista:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly