2011. június 30., csütörtök

Flambírozott kacsamell, gesztenyés pennével, feketeribizli mártásban tálalva



A kacsa mellet előkészítjük, sózzuk, a bőrös felével kezdjük  sütni majd félidőben átfordítjuk  a másik oldalára, időnként a kisült zsiradékot  leöntjük, a sütési idő attól is függ, mennyire kívánjuk átsütni a húst, "rosén "vagy jól átsütve szeretnénk  fogyasztani. Ha megsült, tálaló tálra szedjük, a sütőedényben felforrósítjuk a  fehér rumot, a kacsamellre öntjük,  meggyújtjuk. Nagyon látványos,  ha szeretnénk a  családunkat, vendégsereget elkápráztatni ezt  műveletet hagyjuk  a végére,  közvetlen tálaláskor az asztalnál is végezhetjük ,biztos siker. A hús is különleges ízt kap tőle . Közben vizet forralunk, sózzuk és a forrásban lévő vízben kifőzzük  a pennét együtt a felengedett gesztenyével, amíg a tészta fog keményre fő a gesztenye is megpuhul. Leszűrjük, átkeverjük  a tetejére vagy mellé helyezzük a  kacsamell falatokat és külön, de mellé is tálalhatjuk a  fekete ribizli  mártást . Ehhez a leszemezett megmosott ribizlit  leheletnyi vajon megfuttatjuk, kevés tejszínnel felengedjük, átforraljuk, fehér rummal hígítjuk.


A tálaláskor kecseke sajt forgácsokkal meghintjük . 

Hozzávalói :


  • 1-1 kacsamell személyenként
  • 400 g Spar natur pur bio penne rigatte (durum száraztészta ‚500g kiszerelésben)
  • 200 grammos hámozott egész gesztenye /fagyasztott "Maróni " 
  • 2x 1 cl fehér rum
  • 200 g fekete ribizli
  • 2 g  Spar natur pur bio vaj( 125 g csomagolásból )
  • 0,5 dl tejszín
  • 50 g kecskessajt


A gesztenye remekül harmonizál   kacsával most a megszokottól eltérő módon nem  a töltelékben  hanem köretként került tálalásra, a nyári idény gyümölcs ami most a fekete ribizli "savassága " üde   ízt kölcsönöz, a nyári  melegben frissítőként hat a fehérrum pedig   Karibi  "  fuvallatot " helyettesíti.
További gesztenyés receptek itt, és hamarosan jön  a folytatás is ......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly