2022. december 13., kedd

Cékla, feketeribizli likőrrel (crème de cassis)




 

Pofon egyszerű saláta  és mint  az esetek többségében  nagyszerű!

Könnyen elkészíthető mindössze néhány hozzávaló kell csak ehhez  a finom és pikáns salátához.





Már nem  korai a karácsonyi menün gondolkodni, szerintem az ünnepi menübe is remekül beilleszthető, nem fog csalódást okozni. Én különösen szeretem a karácsonyi asztalon a céklát, élénk bordó színe feldobja,  színesíti az ünnepi asztalt. Számtalan variációban elő is fordult az elmúlt évek során. 

2012.-ben  gyömbéres cékla krémleves  tejszínnel volt az ebédben  a következő  évben, 2013..ban mézes-balzsam ecetes sült cékla  volt a köret, téli gyümölcs ágyon .Máskor cékla boullion , borscs, vagy  palacsinta töltelék, tejfölös-fokhagymás céklasaláta, klasszikus  ecetes  céklacékla&uborka  capuccino és még sorolhatnám, hogy került eddig  a menübe  nálunk a cékla.

Az idén  valószínűleg  feketeribizli likőrös  cékla lesz. 

 Cékla és dió  is van egész télen,  a dió miatt lehetne   azt mondani karácsonyi ízvilágú, a feketeribizli likőrőrös céklasaláta. Kipróbált bevált recept, ettük már a nyár derekán is  friss zsenge céklából készítve és télen  is , bármilyen sült mellé kínálható.

Aki nem eszik húst az is fogyaszthatja szinte mindenhez  illik  akár a hal vagy diós-petrezselymes tészta spenótos -,sütőtökös  gnocchi, sajtok kísérője  is lehet .






Hozzávalói:

  • 400 g  cékla
  • 50 g  tisztított dió(bél)
  • 2 teás kanál  vörösbor ecet
  • 2 teás kanál   Crème de cassis ( ribizli likőr)
  • 2 evő kanál  dióolaj
  • bors

Elkészítése:
A céklát mossuk  meg hámozzuk meg és szeleteljük  vékony karikákra. Rendezzük el a salátástálon .
A vörösbor ecetet crème de cassist   és a dióolajat  habverővel   keverjük el, vagy shakerben rázzuk össze. Közvetlen tálalás előtt  öntsük a  céklára,  szórjuk meg frissen őrölt  borssal,  sóval és a diódarabokkal.
 Az olajas emulziót ne tegyük hűtőbe, legjobb közvetlen étkezés előtt elkészteni  ezt a salátát, mindössze 10 perc az egész .




Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...