Pofon egyszerű saláta
és mint az esetek többségében
nagyszerű!
Könnyen elkészíthető mindössze néhány hozzávaló kell csak ehhez a finom és pikáns salátához.
Már nem korai a karácsonyi menün gondolkodni, szerintem az ünnepi menübe is remekül beilleszthető, nem fog csalódást okozni. Én különösen szeretem a karácsonyi asztalon a céklát, élénk bordó színe feldobja, színesíti az ünnepi asztalt. Számtalan variációban elő is fordult az elmúlt évek során.
2012.-ben gyömbéres cékla krémleves tejszínnel volt az ebédben a következő évben, 2013..ban mézes-balzsam ecetes sült cékla volt a köret, téli gyümölcs ágyon .Máskor cékla boullion , borscs, vagy palacsinta töltelék, tejfölös-fokhagymás céklasaláta, klasszikus ecetes cékla, cékla&uborka capuccino és még sorolhatnám, hogy került eddig a menübe nálunk a cékla.
Az idén valószínűleg feketeribizli likőrös cékla lesz.
Cékla és dió is van egész
télen, a dió miatt lehetne azt mondani karácsonyi ízvilágú, a feketeribizli likőrőrös céklasaláta. Kipróbált bevált
recept, ettük már a nyár derekán is friss zsenge céklából készítve és télen is , bármilyen sült mellé kínálható.
- 400 g cékla
- 50 g tisztított dió(bél)
- 2 teás kanál vörösbor ecet
- 2 teás kanál Crème de cassis ( ribizli likőr)
- 2 evő kanál dióolaj
- só
- bors
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése