2011. május 30., hétfő

Saláta salátával .....

 Cseresznyés-, rukkolás  kacsamell saláta  


Jön a nyári meleg,  néha jól esne  egy könnyű ropogós saláta, ami talán  némi  gyümölccsel még pikánsabb hátha még nyakon öntjük illatos balzsamecettel és kevés "nemes" hús is társulhatna hozzá ....nos ,ilyen ez a  cseresznyés rukkolás kacsamell saláta,......  + egy pohárka hűvös rozé ,,,van -e ennél  kívánatosabb vacsora?









 
A kacsamelleket  rózsaszínre sütjük (előbb a bőrös felével lefelé majd ha már majdnem kész átfordítjuk  pár percre ) saját zsírján,ízlés szerint sózzuk,  borsozzuk, hagyjuk kihűlni. Rézsutosan szeleteljük.

A salátákat (rukkola,fodros cikória) megmossuk leszárítjuk leveleire szedjük esetleg apróra tépkedjük  ízlésesen elhelyezzük a tálon köréje tesszük  a kacsamell darabokat  és  közé cseresznye szemeket ültetünk, bébi kukoricát is adunk mellé. Az öntethez  a borecetet kikeverjük némi  tökmagolajjal és tálaláskor  meglocsoljuk vele  a salátánkat.

Hozzávalói:

2 kacsamell rozéra sütve
1 fej fodros cikória
1 csokor rukkola
150 gr bébi kukorica
150 gr cseresznye

balzsamecet
tökmagolaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly