2011. május 27., péntek

Zöldborsó leves másként

Zöldborsós újhagymaleves,sajtos galuskával



A friss újhagymát a zöldjével együtt felkarikázunk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk  a kifejtett, megmosott  zöldborsót, kicsit pároljuk, sózzuk, majd felöntjük  vízzel és lassú tűzön  tovább főzzük 10-15 percet. Szerecsendióval fűszerezzük. Közben  a puha vajat habosra keverünk egy tojással, grízt, sót adunk hozzá és reszelt a sajtot majd pihentetjük  egy negyed órát hideg helyen. Két kanál segítségével  a forró levesbe  szaggatjuk, puhára főzzük.Tálaláskor apróra vágott snidlinggel hintjük meg . 



hozzávalói :

egy csokor  zsenge újhagyma
500 g frissen fejtett zöldborsó
kanál olívaolaj
20 g vaj
40 g gríz
20 g reszelt parmezán
egy tojás
snidling

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly