2011. május 14., szombat

Spenót rolád friss sajttal és eper öntettel

Tavasz van a konyhámban is, megérkeztek a tavaszi friss üde zöldségek, spenót hegyek  a piacon  / valamint  zöldhagyma és új fokhagyma a legfőbb kínálat .
Ebből "kell " most nap mint nap valami újat az asztalra tenni.
A spenót ilyen formában nálunk még nem szerepelt, most ez az első alkalom,

hogy roládként jelenik meg a tányérunkon.



Spenót rolád friss sajttal,vörösboros eper öntettel

A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt víz cseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek  kevés sóval, sárgáját mustárral és szerecsendióval szintén felverem, a közben kissé kihűlt spenótot apróra vágom, belekeverem a sárgája krémbe óvatosan a fehérje habot is .Míg készülnek  a habok  200 fokra előmelegítem a sütőt.
A fenti masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom és kb 20 percig sütöm. Amikor kiveszem a sütőből a papírt lehúzom róla és mielőtt feltekerném friss sajtot helyezek a közepére. Így feltekerve még néhány percre visszateszem a már kikapcsolt sütőbe. Majd rézsútosan szeletelem.
Az  mai eper -öntethez pár csepp vörösbort  is adtam ízesítésként.



hidegkonyha
hidegen is jó!!ahogy az idei  első kerti vacsoránkon bebizonyosult
hozzávalói :                          
  • 3 egész tojás
  • 250 g tisztított spenót
  • mustár,
  • tengeri só
  • .szerecsendió
  • 125 g friss  fehér sajt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly