Tavasz van a konyhámban is, megérkeztek a tavaszi friss üde zöldségek, spenót hegyek  a piacon  / valamint  zöldhagyma és új fokhagyma a legfőbb kínálat .
Ebből "kell " most nap mint nap valami újat az asztalra tenni.
A spenót ilyen formában nálunk még nem szerepelt, most ez az első alkalom,
hogy roládként jelenik meg a tányérunkon.
A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt vízcseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek kevés sóval, sárgáját mustárral és szerecsendióval szintén felverem, a közben kissé kihűlt spenótot apróra vágom, belekeverem a sárgája krémbe óvatosan a fehérje habot is.
A spenót ilyen formában nálunk még nem szerepelt, most ez az első alkalom,
hogy roládként jelenik meg a tányérunkon.
Spenót rolád friss sajttal, vörösboros eper öntettel
A spenót leveleket alaposan megmosom, majd a leveleken maradt vízcseppekkel megpárolom, ez csak néhány perc, közben a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek kevés sóval, sárgáját mustárral és szerecsendióval szintén felverem, a közben kissé kihűlt spenótot apróra vágom, belekeverem a sárgája krémbe óvatosan a fehérje habot is.
Míg készülnek  a habok  200 fokra előmelegítem a sütőt.
A fenti masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom és kb 20 percig sütöm.
A fenti masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom és kb 20 percig sütöm.
Amikor kiveszem a sütőből a papírt lehúzom róla és mielőtt feltekerném friss sajtot helyezek a közepére. Így feltekerve még néhány percre visszateszem a már kikapcsolt sütőbe. Majd rézsútosan szeletelem.
Olyan mintha sóspiszkótát sütnénk csak nem használunk lisztet ezúttal spenót kerül a helyére.
Az mai eper -öntethez pár csepp vörösbort is adtam ízesítésként.
hozzávalói :
Az mai eper -öntethez pár csepp vörösbort is adtam ízesítésként.
|  | 
hozzávalói :
- 3 egész tojás
- 250 g tisztított spenót
- mustár,
- tengeri só
- .szerecsendió
- 125 g friss fehér sajt
 Akár másnap hidegen is jó!   Az idei  első kerti vacsoránkon bebizonyosult érdemes kísérletezni új ízeket keresni ,biztos vagyok benne nem utoljára kínáltam a  spenót roládot friss sajttal és eperöntettel.
Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, osztd meg az ismerőseiddel, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook, Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
 

 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése