2013. július 25., csütörtök

Baby tök vagy cukkini nem a megszokott módon .....





Olyan mint  a pleskavica , de mégsem az, akkor mi ez? 



baby tök fűszeresen



Könnyű nyári  ebéd vagy vacsora, hús mentesen. Egyszerűen elkészíthető, a fűszerezése miatt mégis  különleges. Első ránézésre nagyon hasonlít valóban  a  pleskavicára ,de 100%-ig húsmentes változat azaz cukkini pleskavica.
Amikor a piac tele van baby tökkel és cukkinivel és mi már végig ettük az öszes ismert receptünket ,volt már töltött tök  minden féle változatban ,ratattuile, cukkinis quiche,cukkinis bélszín,  cukkini krémleves és  cukkinis spagetti, sőt  cukkinis pogácsa is akkor nem maradhat ki a cukkini pleskavica sem.




Friss zsenge céklából készül mártással kínáltam, amit kevés új fokhagymával íztesítettem és joghurttal kevertem ki .Lengyelországban,.Ukrajnában gyakran  kínálnak ilyen és ehhez hasonló cékla  krémeket  megkedveltük mi is.Remekül kiegészíti  a  cukkini sültünket.





baby tök fűszeresen



Cukkini  pleskavica

  
Hozzávalói  :

virágos cukkini


  •  4 db 12-15 cm hosszú baby tök  vagy cukkini  
  • 1 db tojás
  • 80 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kávés kanál  sütőpor
  • 25 szál  snidling ( 10 cm hosszú) apróra vágva
    baby tök blenderben aprítva
  • 1 kávéskanál  kömény
  • 1 kávéskanál  koriander
  • 1 kávéskanál   rózsa bors és fekete bors vegyesen
  • 2 db cayenne ( csípős) paprika
  • 1 kávés kanál  tengeri só
  • 5 szál petrezselyemzöldje ( apróra vágva )
  •  1-.2 kanál( olíva )olaj  a sütéshez
  • baby tök fűszeresen


baby tök fűszeresen








Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a  frissen őrölt ,mozsárban tört fűszereket, sót és  egy tálban. Habverővel habosítsuk fel  a tojást  és a tejet egy külön tálban. Fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojást  száraz összetevőkhöz, miközben folyamatosan  keverjük  a masszát,  sima tésztává.
A baby tököt  és  snidlinget  blenderben  aprítjuk és összekeverjük  a tésztával. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben . Tegyünk egy kanálnyi   keveréket a serpenyőben, és süssük 2-3 percig mindkét oldalán amíg aranybarna lesz. Ha szükséges  itassuk le  a felesleges   olajat  konyhai papírtörlővel. Tegyük félre a kisülteket,  meleg helyre, míg  kisütjük az  összes pleskavicát.
Friss paradicsom salátával, tzatzikivel, joghurttal  vagy joghurtos céklasalával kínálhatjuk,ebédre, vacsorára is.
.





cukkini pleskavica


Nemcsak  a vegetáriánus étrendbe illeszkedik.

Jó étvágyat !


 Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly