2013. július 25., csütörtök

Baby tök vagy cukkini, nem a megszokott módon .....


Zöldséges fasírt, cukkini pogácsa netalán cukkini tócsni ?.....












Olyan mint  a pleskavica , de mégsem az, akkor mi ez? 
Minek nevezzem ?



baby tök fűszeresen



Könnyű nyári ebéd vagy vacsora, hús mentesen. 
Egyszerűen elkészíthető, a fűszerezése miatt mégis különleges. Első ránézésre nagyon hasonlít valóban  a  pleskavicára, a szerb  húspogácsára  amit roston sütnek, de a mi ételünk 100%-ig húsmentes változat azaz cukkini pleskavica lehetne.
Amikor a piac tele van baby tökkel és cukkinivel és mi már végig ettük az összes ismert receptünket, volt már töltött tök mindenféle változatban, ratattuile, cukkinis quichecukkinis bélszín,  cukkini krémleves és  cukkinis spagetti, sőt  cukkinis pogácsa is akkor nem maradhat ki a cukkini lepény avagy pleskavica sem.




Friss zsenge céklából készül mártással kínáltam, amit kevés új fokhagymával ízetesítettem és joghurttal kevertem ki. Lengyelországban, Ukrajnában gyakran  kínálnak ilyen és ehhez hasonló cékla  krémeket,  megkedveltük mi is. Remekül kiegészíti  a cukkini sültünket.





baby tök fűszeresen



Cukkini  pleskavica

  
Hozzávalói  :

virágos cukkini


  •  4 db 12-15 cm hosszú baby tök  vagy cukkini  
  • 1 db tojás
  • 80 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kávés kanál  sütőpor
  • 25 szál  snidling ( 10 cm hosszú) apróra vágva
  • baby tök blenderben aprítva
  • 1 kávéskanál  kömény
  • 1 kávéskanál  koriander
  • 1 kávéskanál   rózsa bors és fekete bors vegyesen
  • 2 db cayenne ( csípős) paprika
  • 1 kávés kanál  tengeri só
  • 5 szál petrezselyemzöldje ( apróra vágva )
  •  1-.2 kanál( olíva )olaj  a sütéshez
  • baby tök fűszeresen


baby tök fűszeresen








Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a  frissen őrölt, mozsárban tört fűszereket, sót egy tálban. Habverővel habosítsuk fel  a tojást  és a tejet egy külön tálban. Fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojást  száraz összetevőkhöz, miközben folyamatosan  keverjük  a masszát,  sima tésztává.
A baby tököt  és  snidlinget  blenderben  aprítjuk és összekeverjük  a tésztával. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyünk egy kanálnyi   keveréket a serpenyőben, és süssük 2-3 percig mindkét oldalán amíg aranybarna lesz. Ha szükséges  itassuk le  a felesleges   olajat  konyhai papírtörlővel. Tegyük félre a kisült cukkini lepényeket  meleg helyre, míg  kisütjük az  összes pleskavicát.
Friss paradicsom salátával, tzatzikivel, joghurttal  vagy az előbb említett joghurtos cékla salátával kínálhatjuk, ebédre, vacsorára is vagy szendvicsbe  piknikre is ajánlom.
.





cukkini pleskavica


Nemcsak  a vegetáriánus étrendbe illeszkedik.









Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról ! 



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...