2013. július 31., szerda

Snack : sonka & paradicsom & padlizsán tiramisu




  • 50 g reszelt  sonka 
  • 4 közepes paradicsom
  • 100 g tejföl 
  • 80 g mascarpone
  • 1 padlizsán
  •  bazsalikom levél
  • evőkanál olívaolaj és méz
A fenti hozzávalókból  remek  snack-et lehet készíteni   esti borozgatáshoz,  könnyű vacsorának   nyáron stílusosan  a kertben  teraszon elfogyasztva ...
 




A padlizsánt  megmossuk, megszárítjuk és jól megszurkáljuk, nehogy szétdurranjon sütés közben . Forró sütőben  15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a belsejét kikaparjuk és  hűtőben teljesen lehűtjük.
A paradicsomokat  felkockázzunk   az olívaolajon apróra vágott bazsalikom levelekkel együtt "dzsemmé" főzzük, a vége felé bele keverve  a sonkát is, kb. 10-15 perc alatt kész. Mikor már langyosra kihűlt  hozzáadjuk  a  kanálnyi mézet és  hűtőben alaposan lehűtjük .
A padlizsánt a tejföllel, mascarponeval összemixeljük .
Poharakban  szervírozzuk  e tiramisut, alulra kerül a paradicsom 2-3 kanállal,  erre 2,5 evőkanál padlizsán krém és  szezámos  ropogtatnivalóval kínáljuk .
  


Érdemes  előző nap elkészíteni  így van ideje alaposan lehűlni .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly