- 50 g reszelt sonka
- 4 közepes paradicsom
- 100 g tejföl
- 80 g mascarpone
- 1 padlizsán
- bazsalikom levél
- 1 evőkanál olívaolaj és méz
A fenti hozzávalókból remek snack-et lehet készíteni esti borozgatáshoz, könnyű vacsorának nyáron stílusosan a kertben teraszon elfogyasztva ...
A padlizsánt megmossuk, megszárítjuk és jól megszurkáljuk, nehogy szétdurranjon sütés közben . Forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a belsejét kikaparjuk és hűtőben teljesen lehűtjük.
A paradicsomokat felkockázzunk az olívaolajon apróra vágott bazsalikom levelekkel együtt "dzsemmé" főzzük, a vége felé bele keverve a sonkát is, kb. 10-15 perc alatt kész. Mikor már langyosra kihűlt hozzáadjuk a kanálnyi mézet és hűtőben alaposan lehűtjük .
A padlizsánt a tejföllel, mascarponeval összemixeljük .
Poharakban szervírozzuk e tiramisut, alulra kerül a paradicsom 2-3 kanállal, erre 2,5 evőkanál padlizsán krém és szezámos ropogtatnivalóval kínáljuk .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése