Hétvégére ....
Nálunk a nyár is tele van ünnepekkel és ha ünnep van, ünnepi étel is jár hozzá. Ilyen alkalomra készült ez a sárgabarackragus fogás ami a remekül harmonizál az omlós hússal..
Ám nemcsak ünnepnapokra bármely étkezéshez ajánlom, most a barack szezonban,mert van egy különlegesen finom receptem :
Borjúkaraj sárgabarackkal
Gyümölcsös, pikáns és egyszerű az elkészítése
Néhány ( vékony ) szelet borjú karaj, sárgabarack, és némi fűszer kell csak hozzá s fél óra alatt kész a "remekmű".
Olajjal kevert vajon mindkét oldalon átsütjük húsokat, szezámmagal meghintjük, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A visszamaradt vajas olajon megdinszteljük az apróra vágott újhagymát rádobunk egy apró kockára vágott friss paradicsomot pirítjuk pár percet és felengedjük a közben elkészített " szósszal".
Ez utóbbihoz balzsam ecettel elkeverünk egy kanál barna cukrot, egy kocka reszelt csokoládét ( ét), kurkumát sót és vizet .
A sárgabarackokat szintén apró kockára vágjuk .
Végül visszatesszük a húsokat, hozzáadjuk a sárgabarackot és további 10 percet sütjük .
Tálaláskor friss citromot és felezett sárgabarackot adunk mellé a tányérra.
Hozzávalók :
Nálunk a nyár is tele van ünnepekkel és ha ünnep van, ünnepi étel is jár hozzá. Ilyen alkalomra készült ez a sárgabarackragus fogás ami a remekül harmonizál az omlós hússal..
Ám nemcsak ünnepnapokra bármely étkezéshez ajánlom, most a barack szezonban,mert van egy különlegesen finom receptem :
Borjúkaraj sárgabarackkal
Gyümölcsös, pikáns és egyszerű az elkészítése
Néhány ( vékony ) szelet borjú karaj, sárgabarack, és némi fűszer kell csak hozzá s fél óra alatt kész a "remekmű".
Olajjal kevert vajon mindkét oldalon átsütjük húsokat, szezámmagal meghintjük, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A visszamaradt vajas olajon megdinszteljük az apróra vágott újhagymát rádobunk egy apró kockára vágott friss paradicsomot pirítjuk pár percet és felengedjük a közben elkészített " szósszal".
Ez utóbbihoz balzsam ecettel elkeverünk egy kanál barna cukrot, egy kocka reszelt csokoládét ( ét), kurkumát sót és vizet .
A sárgabarackokat szintén apró kockára vágjuk .
Végül visszatesszük a húsokat, hozzáadjuk a sárgabarackot és további 10 percet sütjük .
Tálaláskor friss citromot és felezett sárgabarackot adunk mellé a tányérra.
Hozzávalók :
- 800 g borjúkaraj
- 1 csomó újhagyma
- 250 g sárgabarack
- 20 g vaj
- 1 kávéskanál barna cukor
- 1 kocka (ét ) csokoládé
- 1 kávéskanál curcuma
- 1 paradicsom
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 evőkanál szezám mag
- só
- bors( frissen őrölt ) mindenki ízlése szerint a tányérján ízesítheti vele a kész ételt
Jó étvágyát!
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése