2013. július 4., csütörtök

Borjúkaraj sárgabarackkal

Hétvégére ....





Nálunk  a nyár is tele van ünnepekkel és ha ünnep van, ünnepi étel is jár hozzá. Ilyen alkalomra készült ez a  sárgabarackragus fogás ami  a remekül  harmonizál  az omlós hússal..




 Ám nemcsak ünnepnapokra bármely étkezéshez ajánlom, most  a barack szezonban,mert  van egy különlegesen finom receptem :

Borjúkaraj  sárgabarackkal

Gyümölcsös, pikáns  és egyszerű az elkészítése








Néhány  ( vékony ) szelet  borjú karaj, sárgabarack, és  némi fűszer kell csak hozzá s fél óra alatt  kész a "remekmű".

 Olajjal kevert vajon mindkét oldalon átsütjük húsokat, szezámmagal  meghintjük, majd kivesszük és melegen tartjuk.
A visszamaradt vajas olajon  megdinszteljük az apróra vágott újhagymát  rádobunk egy apró kockára vágott friss paradicsomot  pirítjuk pár percet és felengedjük a közben elkészített   " szósszal".
 Ez utóbbihoz   balzsam ecettel elkeverünk egy kanál  barna cukrot, egy kocka reszelt csokoládét ( ét), kurkumát sót és vizet .

A sárgabarackokat szintén apró kockára vágjuk .

Végül visszatesszük a húsokat, hozzáadjuk  a sárgabarackot  és  további 10 percet sütjük .

 Tálaláskor  friss citromot és felezett sárgabarackot adunk mellé  a tányérra.


Hozzávalók :

  • 800 g  borjúkaraj
  •     1     csomó újhagyma
  • 250 g  sárgabarack
  •  20 g vaj
  •  1 kávéskanál   barna cukor
  •  1 kocka  (ét )  csokoládé
  •  1 kávéskanál   curcuma
  •  1 paradicsom
  •  2 evőkanál   balzsamecet
  •  1  citrom leve
  •  1  evőkanál olíva olaj
  •  1  evőkanál  szezám mag
  •      só
  •      bors( frissen őrölt  ) mindenki ízlése szerint   a tányérján ízesítheti vele a kész ételt




Jó étvágyát!

Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...