2015. március 13., péntek

Túrós rétes karamell krémmel






Megkívántuk  a túrós rétest!
  A túró számomra  a frissességet  a tavaszt a könnyed ízeket  jelenti.Ezt  a könnyedséget csak fokozza a citrusos íz és a joghurt  társítsa. A tölteléket tojás nélkül készítem mert én így szeretem. A túró töltelék nem lett  krémes inkább kicsit darabos maradt, de ez  mit sem változtat a lényegen.
Szokatlan párosítás nálunk  a túrós rétes  karamell krémmel történő fogyasztása, ám sikeresnek mondható e kísérlet.





Villával áttöröm, joghurttal lazítottam  a   jó minőségű ( mert az elengedhetetlen) túrót, aztán nyírfacukorral elkeverem  és kandírozott narancshéjjal  fűszerezem.Ez a  töltelék mehet  a lehelet- vékony réteslapokra, amit több rétegben  a sütőpapírral  fedett sütőlemezre készítek,lazán feltekerem és néhány vajforgáccsal meghintve  előmelegített  forró sütőben ropogós pirosra sütöm.

Tálaláskor karamell krémet adok mellé .



El tudnám képzelni  húsvéti  édességként is.

Hozzávalók:


  • 3-4 vékonyra nyújtott  réteslap
  • 1-1,5  dl  natúr joghurt
  • 250 g túró
  • 40 g nyírfacukor
  • 5 g kandírozott narancshéj
  • 2-3 g vaj forgács
  • karamell krém  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly