2015. március 25., szerda

Oeuf cocotte


Ünnepi ráérős villásreggelik sztárja lehet.

Oeuf cocotte  nem más mint lágy tojás, ám mégis milyen más.
Érdemes kipróbálni így is !
Akkor jó ha  a fehérje már szilárd, de  a sárgája még krémes, lágy.
Porcelán-, kerámia-,edényben készítendő, de tetszés szerint  lehet üveg vagy  bármilyen  más csinos edényben is készíteni.A lényege, hogy vízfürdőben  párolódik.

Ehhez vegyünk egy nagyobb lapos edényt, tepsit pl.,amit max.  a kis edénykéink feléig töltünk meg vízzel, ebbe helyezzük majd el a megtöltött formáinkat .
A formákat először puha vajjal kenjük ki, tengeri sóval, frissen őrölt színes borssal hintsük meg,   majd erre ha gazdagabban kívánjuk tálalni rétegezhetünk sajtot, sonkát, szalonnát, zöldséget, halat, rákot  vagy amit  gondolunk apróra vagy csíkokra vágva.
Most üssük bele  a tojást  ügyelve arra, hogy egészben maradjon a sárgája,  egy kanál tejszínnel locsoljuk meg és toljuk előmelegített sütőbe a vízfürdőben.
10 perc alatt elkészül, attól függően milyen lágyra szeretnénk a tojást az elkészülés ideje módosulhat.





Hozzávalói adagonként


  • 1 tojás
  • 1 szelet  sonka
  • 2-3 kapri bogyó
  • frissen őrölt színes bors
  • tengeri só
  • zöld fűszerek
  • 1 kanál tejszín 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly