Nagyon egyszerű mégis rendkívül ízletes zöldségköret most még "tavalyi " sárgarépából készítve, de nemsokára itt a zsenge új sárgarépa is .
Elkészítése nagyon gyors.
A sárgarépákat tisztítsuk meg, mossuk meg és rézsútosan szeleteljük fel.
Serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és dobjuk rá a szeletelt sárgarépát, keverjük át majd fedő alatt pároljuk néhány percet. Nem kell egészen puhára, nagyon jó ha érezzük a fogunk alatt miközben esszük.
Néha megrázogatjuk, esetleg át is keverhetjük, hogy minden oldalról egyenletesen átsüljön.
7-8 perc elteltével öntsük fel a tejszínnel, forraljuk át és pihentessük még 5 percet fedő alatt.Tálalás előtt szórjuk meg frissen szedett menta levélkékkel vagy annak hiányában szárított morzsolt mentalevéllel.
Himalaya sóval ízesítve kínáljuk sültek mellé.
hozzávalók:
- 600 g sárgarépa
- 1,5 dl tejszín
- himalaya só
- néhány levélke menta( friss-,vagy szárított idénytől függően)
- evőkanál olívaolaj
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed, örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook,Instagram vagy pinterest oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
🖼 https://hu.pinterest.com/rozIbolya/
🖋 https://www.facebook.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése