Nagy kedvenc volt hajdanán nálunk a libamájkrém, aztán valahogy mint sok minden más kikerült a figyelem központjából.Most, hogy újra felfedeztem pecsenye libamájból készítem konyak helyett tokaji borral ízesítem baráti-, és családi vacsorák alkalmával kínálom.
Hozzávalói :
- 200 g libamáj sütve
- 65 g vaj
- 30 g teljeskiőrlésű liszt
- 0,65 dl tej
- 0,3 dl konyak vagy tokaji bor ( minnél aromásabb, annál izgalmasabb)
- frissen őrölt tengeri só és fehér bors
A lisztből,vajból,tejből sűrű besamel mártást készítünk a már ismert módon.
Blenderben a libamájat,a kihűlt besamel mártást a fűszerekkel ( só,bors, konyak /bor) sima krémmé keverjük .
Friss házi kenyérrel kínáljuk, lila hagyma,zöldpaprika, paradicsom karikák társaságában.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése