2015. február 26., csütörtök

Libamájkrém


Nagy kedvenc volt hajdanán nálunk a libamájkrém, aztán valahogy mint sok minden más kikerült a figyelem központjából.Most, hogy újra felfedeztem   pecsenye libamájból készítem konyak helyett tokaji borral ízesítem baráti-, és családi vacsorák alkalmával   kínálom.







Hozzávalói :

  • 200 g libamáj sütve
  •   65 g vaj
  •   30 g teljeskiőrlésű liszt
  • 0,65 dl tej
  • 0,3 dl konyak  vagy  tokaji bor ( minnél aromásabb, annál izgalmasabb)
  •  frissen őrölt  tengeri só és fehér bors







A lisztből,vajból,tejből sűrű besamel mártást készítünk a   már ismert módon.
Blenderben  a libamájat,a kihűlt besamel mártást a  fűszerekkel ( só,bors, konyak /bor)  sima krémmé keverjük .
Friss házi kenyérrel kínáljuk, lila hagyma,zöldpaprika,  paradicsom karikák  társaságában.



Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...