Itt friss mángold, (szezon), "visszalapozva" ebben a blogban is van már néhány recept a mángolt felhasználásához.
A mostani egy korábbi mángold torta és prója kombinációjából született.
A sógornőm készít gyakran hasonló tésztaféleséget, önálló vacsoraként vagy előételként tálalja.
Mindig nagy sikerrel, most bemutatom az én variációmat.
A mángold leveleket, medvehagymát és petrezselyem zöldet alaposan mossuk meg csöpögtessük le itassuk fel róla a maradék vizet papír törlővel vagy centrifugáljuk ki .
Késes aprítóban durvára aprítjuk.
Keverő tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport a sóval.
Reszeljük rá a friss ( fehér) kecskesajtot, adjuk hozzá az aprított "zöldnövényeket",az olajat és kajmakot valamint a tejszínt és joghurtot keverjük össze az alapanyagokat.
Előkészített torta formába simítva süssük át majd tálalás előtt miután kiborítottuk a formából gazdagon szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Kínálhatjuk önálló fogásként friss salátával ( paradicsom , zöld saláta, vegyes saláta ki mit szeretne) vacsorára ,zamatos fehér bor társaságában.
De az ebédhez sültek mellé köretként is megállja a helyét .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
A mostani egy korábbi mángold torta és prója kombinációjából született.
A sógornőm készít gyakran hasonló tésztaféleséget, önálló vacsoraként vagy előételként tálalja.
Mindig nagy sikerrel, most bemutatom az én variációmat.
- 3 egységnyi (pohárnyi) kukorica liszt
- 1/2 dl szőlőmagolaj
- 50 g friss kajmak ( vajjal helyettesíthető)
- tengerisó
- 1 kávéskanál sütőpor
- 100 g kecskesajt
- 1/2 csokor medvehagyma
- 200 g mángold
- kis csokor petrezselyem
- 2 dl joghurt
- 1/2 dl tejszín
A mángold leveleket, medvehagymát és petrezselyem zöldet alaposan mossuk meg csöpögtessük le itassuk fel róla a maradék vizet papír törlővel vagy centrifugáljuk ki .
Késes aprítóban durvára aprítjuk.
Keverő tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport a sóval.
Reszeljük rá a friss ( fehér) kecskesajtot, adjuk hozzá az aprított "zöldnövényeket",az olajat és kajmakot valamint a tejszínt és joghurtot keverjük össze az alapanyagokat.
Előkészített torta formába simítva süssük át majd tálalás előtt miután kiborítottuk a formából gazdagon szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Kínálhatjuk önálló fogásként friss salátával ( paradicsom , zöld saláta, vegyes saláta ki mit szeretne) vacsorára ,zamatos fehér bor társaságában.
De az ebédhez sültek mellé köretként is megállja a helyét .
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése