2015. március 15., vasárnap

Mángold torta kukoricalisztből

Itt friss mángold, (szezon),  "visszalapozva" ebben  a blogban is  van már  néhány recept  a mángolt felhasználásához.

 A mostani  egy korábbi  mángold torta  és  prója    kombinációjából született.

A sógornőm készít gyakran hasonló tésztaféleséget,  önálló vacsoraként  vagy előételként tálalja.
Mindig nagy sikerrel, most bemutatom az én  variációmat.




mángold torta kukoricalisztből



  • 3  egységnyi  (pohárnyi)  kukorica liszt
  • 1/2 dl szőlőmagolaj
  • 50 g friss kajmak ( vajjal helyettesíthető)
  • tengerisó
  • 1 kávéskanál sütőpor
  •  100 g kecskesajt
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 200 g  mángold
  • kis csokor petrezselyem
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 dl  tejszín
mángold



A mángold leveleket, medvehagymát és  petrezselyem zöldet alaposan mossuk meg  csöpögtessük le  itassuk fel róla  a maradék vizet papír törlővel vagy  centrifugáljuk ki .
Késes aprítóban   durvára aprítjuk.
Keverő tálban  keverjük össze  a  lisztet és  a sütőport  a sóval.
Reszeljük  rá  a friss ( fehér) kecskesajtot, adjuk hozzá az aprított "zöldnövényeket",az olajat és   kajmakot  valamint  a tejszínt és joghurtot  keverjük össze az alapanyagokat.
Előkészített torta formába simítva süssük  át majd tálalás előtt miután kiborítottuk  a  formából gazdagon  szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Kínálhatjuk önálló fogásként friss  salátával  ( paradicsom , zöld saláta, vegyes saláta ki mit szeretne) vacsorára ,zamatos fehér bor társaságában.
De az  ebédhez sültek mellé köretként is megállja  a helyét .




Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...