cékla+joghurt+citromlé+narancslé+méz = céklás jégkrém
Miért ne csinálhatnánk otthon jégkrémet, akár zöldségeset vagy ami csak jól esik ?
Teszteltem a gyerekeken néhányat és meglepő eredményre jutottam, nem fogjátok elhinni.
Kánikula van, ... kánikula lesz egész héten.
Jól esik jól fog esni a hűsítő-frissítő gyümölcsös-zöldséges jégkrém ami nem csak finom, de egészséges is.
Elkészítése nagyon egyszerű, talán a cékla lé préselés miatt kicsit hosszabb időt igényel ugyan, mint általában a jégkrém készítése, de megéri.
Különleges íze " bejött "!!!
Teszteltem, különböző korosztályon.
A gyerekek közt is volt akinek jobban ízlett mint a kajszis változat!
A felnőttek is jól fogadták, akadt aki ugyan mondogatta ez szokatlan, nem is gondolta volna ...., ám elfogyott valahányszor készítettem eddig e nyáron.
Van már friss cékla a piacon, kötegekben adják 4-5 kisebb darabot egy csomóban, ez bőven elegendő egy adaghoz .
A cékla alapvetően édes, citrommal naranccsal pikánsabbá tehetjük, ám, hogy mégse legyen túl fanyar kevés mézzel enyhítettem a savanykás ízt, nem túl sokkal, így kellően üde maradt a jégkrém íze.
Ennek a jégkrémnek is az alapja joghurt.
A céklák levét gyümölcs centrifugával nyertem ki. Így lágy és krémes fagylaltot is készíthetnénk ( nekem sajnos nincs fagylalt gépem ) talán kipróbálom egész céklából is ( most a visszamaradt cékla csokoládéval kombinált muffinban végezte ).
Ha meg van a cékla lé, már csak össze kell keverni a joghurttal, mézzel, citrom és narancs kifacsart levével .
Ez alkalommal nem került bele más fűszer, az első nyári céklák friss ízét hangsúlyozva ebben a jégkrémben. Azonban lehet próbálkozni kerti fűszerek hozzáadásával én biztos fogok, majd beszámolok az eredményről.
A kikevert krémet formákba öntve mélyhűtőben kihűtve néhány óra elteltével már fogyaszthatjuk is jégkrémként.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
A cékla alapvetően édes, citrommal naranccsal pikánsabbá tehetjük, ám, hogy mégse legyen túl fanyar kevés mézzel enyhítettem a savanykás ízt, nem túl sokkal, így kellően üde maradt a jégkrém íze.
Ennek a jégkrémnek is az alapja joghurt.
A céklák levét gyümölcs centrifugával nyertem ki. Így lágy és krémes fagylaltot is készíthetnénk ( nekem sajnos nincs fagylalt gépem ) talán kipróbálom egész céklából is ( most a visszamaradt cékla csokoládéval kombinált muffinban végezte ).
Ha meg van a cékla lé, már csak össze kell keverni a joghurttal, mézzel, citrom és narancs kifacsart levével .
Ez alkalommal nem került bele más fűszer, az első nyári céklák friss ízét hangsúlyozva ebben a jégkrémben. Azonban lehet próbálkozni kerti fűszerek hozzáadásával én biztos fogok, majd beszámolok az eredményről.
A kikevert krémet formákba öntve mélyhűtőben kihűtve néhány óra elteltével már fogyaszthatjuk is jégkrémként.
Hozzávalói:
- 4-5 kisebb cékla leve
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom leve
- 1 narancsleve
- 4 dl natúr joghurt
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése