Igen, pasta spagetti, vagy "home made " készítésű tészta ( bár ez kicsit több időt vesz igénybe, hisz frissen gyúrom, formázom, de megéri !) rekord melegben rekord gyorsasággal készülő étel kell, s ez, az.
Igaz, nálunk nemcsak nyáron van gyakran spagetti, pasta, szeretjük az év minden időszakában, ilyenkor azonban különösen nagy"előnye", hogy percek alatt kész.
Nem állok órákig a forró tűzhely mellett, s nem utolsó szempont az sem, hogy nem melegítem fel lakást sem, amit igyekszem gőzerővel hűteni ( sikeresen ).
Nálunk szinte sose készül ugyanaz a spagetti, pasta, a sugó vagy ami rákerült a hangulatom szerint változik, nagyon is szó szerint vettem azt, hogy ami ép van itthon, az jó lesz .
Most főtt sonka, paradicsom, fehér érett juh sajt és egy nagy csokor bazsalikom akadt a kezem ügyébe.
Van még 1-2 baby tök, (cukkini is jó helyette) és fokhagyma is .
Ezekből az alapanyagokból készül spagettihez a ragu.
Amíg a víz felforr a baby tököt felcsíkozom, olívaolajon átsütöm, a paradicsomot apróra vágom.
A sonkát aprítom, az ízek fokozása érdekében néhány szeletke füstöl sonkával , " megtoldom ".
A bazsalikomból gyorsan pesto-t készítek.
Mikor felforr a víz, a forrásban lévő sós vízben kifőzöm "fog keményre" a tésztát .
A tányérok aljára jócskán ( egy evőkanálnyit ) reszelek a juh sajtból erre jöhet a tészta, sonka, nyers paradicsom, kevés pesto szósz, a tetejére ismét egy kevés juh sajt .
A sok zöldség dominál, szinte nyers, ropogós és friss, én így szeretem .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Igaz, nálunk nemcsak nyáron van gyakran spagetti, pasta, szeretjük az év minden időszakában, ilyenkor azonban különösen nagy"előnye", hogy percek alatt kész.
Nem állok órákig a forró tűzhely mellett, s nem utolsó szempont az sem, hogy nem melegítem fel lakást sem, amit igyekszem gőzerővel hűteni ( sikeresen ).
Nálunk szinte sose készül ugyanaz a spagetti, pasta, a sugó vagy ami rákerült a hangulatom szerint változik, nagyon is szó szerint vettem azt, hogy ami ép van itthon, az jó lesz .
Most főtt sonka, paradicsom, fehér érett juh sajt és egy nagy csokor bazsalikom akadt a kezem ügyébe.
Van még 1-2 baby tök, (cukkini is jó helyette) és fokhagyma is .
Ezekből az alapanyagokból készül spagettihez a ragu.
Amíg a víz felforr a baby tököt felcsíkozom, olívaolajon átsütöm, a paradicsomot apróra vágom.
A sonkát aprítom, az ízek fokozása érdekében néhány szeletke füstöl sonkával , " megtoldom ".
A bazsalikomból gyorsan pesto-t készítek.
Mikor felforr a víz, a forrásban lévő sós vízben kifőzöm "fog keményre" a tésztát .
A tányérok aljára jócskán ( egy evőkanálnyit ) reszelek a juh sajtból erre jöhet a tészta, sonka, nyers paradicsom, kevés pesto szósz, a tetejére ismét egy kevés juh sajt .
A sok zöldség dominál, szinte nyers, ropogós és friss, én így szeretem .
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése