Saláta minden mennyiségben!!
Ajánlatom e forró nyárvégi hétvégére......
Mit ennék ebben a hőségben, kánikulai melegben ?
Nemes egyszerűséggel én a salátára szavazok.
Az egyszerű kevert salátára, amihez csak zöldségre, gyümölcsre van szükség, mint
paprika, uborka, olíva bogyó, lila hagyma, sárgarépa, cékla,paradicsom,(amit szerettek ) s tetszés szerinti könnyű öntetre.
Ez lehet a klasszikus vignarette s számos "tovább gondolt változata",
könnyű joghurtos -kefires, csak a fantáziánkra hagyatkozva végtelen a variációk száma.
Mostani salátám pikantériáját a görögdinnye adja.
A görögdinnye levesként bemutatott paradicsommal bazsalikommal kombinált görögdinnyét ezúttal kifagyasztottam s ez került eredetileg az uborka saláta ízesítéseként a tányérra.
Kevés balzsam ecettel ,olíva olajjal meglocsolható !
Görögdinnyés uborka saláta (jegelve )
A zöldségeket mossuk, értelemszerűen tisztítjuk, daraboljuk.
Az uborkát karikázzunk, ízlésesen tányérra helyezzük fogyasztás előtt meglocsoljuk kevés balzsam ecettel, olíva olajjal. Kifagyasztott, ízesített görögdinnyét(paradicsom ,bazsalikom ) kipattintjuk a formából és már tálalható is. Friss bazsalikommal díszítjük .
A képen látható tányéron olíva bogyó, paprikák és paradicsom társaságában pesto-val .
A pesto is remekül kombinálható e salátában ...
Ajánlatom e forró nyárvégi hétvégére......
Mit ennék ebben a hőségben, kánikulai melegben ?
Nemes egyszerűséggel én a salátára szavazok.
Az egyszerű kevert salátára, amihez csak zöldségre, gyümölcsre van szükség, mint
paprika, uborka, olíva bogyó, lila hagyma, sárgarépa, cékla,paradicsom,(amit szerettek ) s tetszés szerinti könnyű öntetre.
Ez lehet a klasszikus vignarette s számos "tovább gondolt változata",
könnyű joghurtos -kefires, csak a fantáziánkra hagyatkozva végtelen a variációk száma.
Mostani salátám pikantériáját a görögdinnye adja.
A görögdinnye levesként bemutatott paradicsommal bazsalikommal kombinált görögdinnyét ezúttal kifagyasztottam s ez került eredetileg az uborka saláta ízesítéseként a tányérra.
Kevés balzsam ecettel ,olíva olajjal meglocsolható !
Görögdinnyés uborka saláta (jegelve )
A zöldségeket mossuk, értelemszerűen tisztítjuk, daraboljuk.
Az uborkát karikázzunk, ízlésesen tányérra helyezzük fogyasztás előtt meglocsoljuk kevés balzsam ecettel, olíva olajjal. Kifagyasztott, ízesített görögdinnyét(paradicsom ,bazsalikom ) kipattintjuk a formából és már tálalható is. Friss bazsalikommal díszítjük .
A képen látható tányéron olíva bogyó, paprikák és paradicsom társaságában pesto-val .
A pesto is remekül kombinálható e salátában ...
Nagyon guszta, kreatív saláta!:)
VálaszTörlés