2012. augusztus 24., péntek

Salátázzunk

Saláta minden mennyiségben!!

Ajánlatom   e forró nyárvégi hétvégére......




Mit ennék ebben  a hőségben, kánikulai melegben ?

Nemes egyszerűséggel én a salátára szavazok.

Az egyszerű kevert salátára, amihez csak zöldségre, gyümölcsre van szükség, mint
paprika, uborka, olíva bogyó, lila hagyma, sárgarépa, cékla,paradicsom,(amit szerettek ) s tetszés szerinti könnyű öntetre.

Ez lehet  a klasszikus  vignarette s számos  "tovább gondolt változata",
könnyű joghurtos -kefires, csak a fantáziánkra hagyatkozva végtelen  a variációk száma.







Mostani salátám pikantériáját  a görögdinnye adja.
A görögdinnye levesként bemutatott  paradicsommal bazsalikommal kombinált görögdinnyét ezúttal kifagyasztottam  s ez került eredetileg az  uborka  saláta ízesítéseként a tányérra.
Kevés balzsam ecettel ,olíva olajjal meglocsolható !

Görögdinnyés uborka saláta  (jegelve )

A zöldségeket  mossuk,  értelemszerűen tisztítjuk, daraboljuk.
Az uborkát  karikázzunk,  ízlésesen tányérra helyezzük   fogyasztás  előtt meglocsoljuk kevés balzsam ecettel, olíva olajjal. Kifagyasztott,  ízesített görögdinnyét(paradicsom ,bazsalikom )  kipattintjuk   a formából és már tálalható is. Friss bazsalikommal  díszítjük .

A képen látható tányéron  olíva bogyó,  paprikák és paradicsom társaságában   pesto-val . 




A pesto  is remekül kombinálható e salátában ...

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly