2012. július 29., vasárnap

Hidegen ajánlom !




dinnye



Paradicsomos  görögdinnye  leves


Hideg leves, elkészítése nem igényel különösebb  szakácstudományt  és ami a fő, nem kell  a tűzhelyet sem bekapcsolnunk ebben  hőségben.  Mégis finom, ízletes és  hűsítő leves kerül a tányérunkba!



Hogyan ?

Egyszerűen így:  a dinnyét most is célszerű alaposan behűteni  mielőtt dolgozni kezdünk vele. Természetesen megmossuk, kimagozzuk  néhány mutatós falatot félreteszünk, amit levesbetétként fogunk majd használni. A többit a héjától megfosztott  paradicsomokkal és fűszerekkel  összedolgozzuk botmixerrel, majd jól behűtve leveses csészékbe  szűrjük.
Bazsalikommal,paradicsommal díszítjük és  a félretett dinnye darabokat szolgáljuk fel hozzá.




Remek étvágy gerjesztő, különleges  bevezető fogás.


hideg leves



hideg leves


Hozzávalói  :


  • 2 kg görögdinnye
  • 1/2 kg paradicsom
  • bors
  • pár csepp olíva olaj
  •  nagyobb ágacska bazsalikom levele











 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly