A bőség zavara.......
Tolcsvai hideg joghurtos sárgabarack krémleves |
Lehet a hideg gyümölcs leveseket készíteni a piros bogyósokból, barackból, turmixokat tejjel joghurttal rafináltan fűszerezve szinte naponta újabb és újabb ízeket varázsolhatunk a poharunkba uzsonnára, reggelire.
Fogyaszthatjuk desszertként a hab könnyű ( mascarpone-s) krémeket, vagy csak úgy" a la nature" gyümölcs leveket ihatunk ( tartósító szer,színezék és hozzáadott cukor nélkül ).
Epres,málnás -mákos,ribizlis,kajszis -narancsos,sárgadinnye.......
menta levél, bazsalikom, chili( csak egy leheletnyi ),fahéj citrom-,narancs-,héj
fűszerezéssel,csokoládé öntettel,keksz morzsákkal ,pirított magvakkal ..számtalan ötlet az adott pillanatban ( és ami van otthon)szerint .
Fekete cseresznye |
narancsos kajszi |
"rózsás" eper |
Egy nagy adagot a kedvenc gyümölcsöt natúr joghurttal lemixelünk és tetszés szerint fűszerrel ízesítünk. Nálunk nem kedvelt a "cukrozott változat",ha valakinek nem lenne elég édes a gyümölcs adhat hozzá mézet is. A formákba öntve már csak azt kell kivárni míg megfagy.
Húsok mellé is kiváló, grillezve, pikánsan, chutney formájában. Elképesztően merész ötletként jégkrém formájában ( természetesen nem édesen, hanem savanykás pikáns fűszeres változatban)
mint pl. a meggy eczetben egy régi recept szerint .
Salátákhoz előételként, mint itt.
Most van itt az ideje a nagy befőzéseknek rotyoghatnak a fazekakban üstökben a lekvárok,dzsemek.
Kerüljön a mélyhűtőbe is néhány zacskó! Jól jön az még tél víz idején ..
Sütemények, torták sem készülhetnek gyümölcs nélkül a nyáron ..
Remek desszert , uzsonna, könnyű vacsora a gyümölcs csak úgy" magában" is
Kerüljön minnél több és gyakrabban az asztalunkra!
Egészséges, ízletes, frissítő táplálék minden korosztálynak .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése