Paradicsomos görögdinnye leves
Hideg leves, elkészítése nem igényel különösebb szakácstudományt és ami a fő, nem kell a tűzhelyet sem bekapcsolnunk ebben hőségben. Mégis finom, ízletes és hűsítő leves kerül a tányérunkba!
Hogyan ?
Egyszerűen így: a dinnyét most is célszerű alaposan behűteni mielőtt dolgozni kezdünk vele. Természetesen megmossuk, kimagozzuk néhány mutatós falatot félreteszünk, amit levesbetétként fogunk majd használni. A többit a héjától megfosztott paradicsomokkal és fűszerekkel összedolgozzuk botmixerrel, majd jól behűtve leveses csészékbe szűrjük.
Bazsalikommal,paradicsommal díszítjük és a félretett dinnye darabokat szolgáljuk fel hozzá.
Remek étvágy gerjesztő, különleges bevezető fogás.
- 2 kg görögdinnye
- 1/2 kg paradicsom
- só
- bors
- pár csepp olíva olaj
- nagyobb ágacska bazsalikom levele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése