2011. augusztus 10., szerda

Nyári gyors zellerkrém leves

A gyerek táborban, edző táborban,  eszik amit kap  "sportosat," energia-,vitamin-,  gazdagot ( azért az első hírek szerint palacsinta, sütemény is jut a menübe), akkor én most kinek főzzek ???
Ennem nekem is kell míg  figyelem az internetről jövő hír morzsákat, mert azt el kell mondanom a technikának köszönhetően  bizony  a népes szülői tábor  időnként  tájékoztatva vagyon   mi is történik ott  a messzi távolban,  néha egy -egy kép, video  is befut a néhány info  mellett, amit a lelkes szülői kommentek közül kilehet vadászni,  edzői  bejelentkezések,  helyzet jelentések. Akkor én, az aggódó "kezdő anyuka "akinek először jár/áll  a fia e fajta megpróbáltatások előtt,  mit is főzzek magamnak ....
Lapult  a hűtő mélyén egy zeller, kint  kicsit hűvösre váltó  szeles nyári idő, na jó talán túlzok , van úgy 20 fok is  így dél körül. Időnként a nap is kisüt, de azért... jöhet egy forró leves .Ebédre ennyi elég is most nekem.


 


Nyári gyors zellerkrém leves .


Olíva olajon  átsütöm a csíkokra vágott tisztított zellert, talán ropogósra is  egy kicsit, majdnem a felét kiveszem leves betétnek, a többihez hús-zöldség alaplevet öntök, felforralom, hozzá adom a kockára vágott sajtot,  mixelem,  ízesítem, joghurttal kissé savanykásra,  pikánsra formálom, a sült zellerrel és kockára vágott paradicsommal tálalom.    

Hozzávalói :

1 közepes zeller gumó ( ha van zöldje is, azzal megszórhatjuk  díszítés képen)
 evőkanálnyi olíva olaj
 1 dl joghurt
 5 dkg ementáli vagy masdamer  sajt
 szerecsendió
 1 közepes nagyságú paradicsom  kockára vágva
1 l zöldség alaplé,(lehetne húsleves,  erőleves is... stb )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly