2011. július 14., csütörtök

Provanszi kecskesajtos clafoutis

Július 14.-e a francia nemzeti ünnep, Franciaország és  a gasztronómia elválaszthatatlan, a francia gasztronómia  a világ örökség része lett
kell-e még sorolnom  az érveket miért francia  a mai ajánlat?
Egyszerűen  szeretjük  elég lenne ez is, az alábbi recept   a clafoutis   édes változata az elterjedtebb az ismertebb, a fekete cseresznyés változat, ahol még a magokat sem kell eltávolítani (  magam részéről nem egyszer követtem ezt az eljárás más ételek esetében is nem túl nagy lelkesedést kiváltva ezáltal a családtagjaimtól akik fogyasztották, ők bizony  " gasztronómiai  efféle élvezeteket" szívesen felcserélik  kényelmesebb megoldással / gondolok itt  nekik kényelmesebbel, mert  a magozás nekem sem túl kényelmes, na jó, van  magozó "gép" azzal már könnyebb, lehet anno mikor a  recept született ezt még nem fedezhették fel, bár az indoklás szerint  a mag is hozzájárul  a kialakult ízhez, valamint nem folyik ki  a leve ily módon  a cseresznyének .



provanszi kecskesajtos clafoutis

Provanszi kecskesajtos clafoutis


 
Hozzávalók  4 főre:



  • - 160  g friss kecskesajt
  • – 160 r apró paradicsom,
  • – 1 köteg  friss  zsenge mángold
  • – 2 tojás
  • – 16 cl zsíros tej/ tejszín
  • - 160 g liszt ( teljeskiőrlésű sőt rozsliszt is lehet)



  • –16 g vaj
  • – 1 csomag snidling /újhagyma  vagy 1 kicsi fej  gyöngyhagyma
  • – kevés bazsalikom
  • – 1 csipet szerecsendió
  • - só ízlés szerint





Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A hőálló tálat kivajazzuk. A kecskesajtot  forgácsoljuk, kis darabokra és szétterítjük a tálban.
A paradicsomokat megmossuk és szárazra töröljük . Ketté vágjuk őket (nagyobbakat több szeletbe) és  a sajt közé tesszük  úgy, hogy a vágott fele felfele nézzen.
A mángoldot megmossuk, leszárítjuk, egy cm-nyi darabokra vágjuk,  szárastul a sajtos paradicsomra szórjuk.

A mosott, fertőtlenített  tojásokat a tejjel /tejszínnel habosra  felverjük, a liszttel sűrítjük csomó mentesre keverjük. Hozzáadjuk a  snidlinget/hagymát, sót és  frissen őrölt borsot.
Ráöntjük a mángoldos sajtos paradicsomra és 35-40 percen át sütjük.
Tálalás előtt friss bazsalikommal szórjuk meg .

provanszi kecskesajtos clafoutis



Jó étvágyat !


Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, írd meg a véleményed, csatlakozz a rendszeres olvasókhoz,kövesd a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is!

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly