2011. július 15., péntek

Gesztenyés- zölddió charlotte



Charlotte ...a desszert gesztenyelekvár, zöld dió, kávé, keksz és zöld dió likőr kombinációja ez amolyan " másnapos" desszert, idő kell neki míg az ízei összeérnek .


-  így harangoztam be anno, aztán feledésbe merült, a recept nem került fel ide, de most kissé megreformálva újra éledt ...




Hozzávalói:

1 nagy doboz babapiskóta  250 g

kupica zöld-diólikőr

3 lap zselatin

1-1,5  dl  presso kávé /REGIO Gold kávéból főzve



250 g Maroni Fehérarany gesztenyepüré

250 g mascarpone

1 dl tejszín

zölddió befőtt





A kiválasztott formát béleljük ki  babapiskótával, locsoljuk meg a zöld-diólikőr 2/3 részével.
Egy sor karikára vágott zölddióval rakjuk ki .













Közben áztassuk be a zselatint előírásszerűen. A megmaradt zöld-dió likőrt melegítsük fel és a beáztatott kinyomkodott zselatin lapokat oldjuk fel benne .

A gesztenye pürét keverjük el marcapone-val, és a  feloldott zselatinnal, óvatosan adjuk hozzá az időközben  kemény habbá vert alaposan behűtött tejszínt,  keverjük át az egészet és töltsük   piskótával kibélelt  edénybe a  felét, erre tegyünk egy réteg kávéval átitatott piskótát,majd  a gesztenyepürékrém  többi részét is simítsuk az edénybe fedjük be  kávéval átitatott piskótával. 
 Kicsit nyomkodjuk le  valamilyen  nehezék segítségével,  amit tálalásig hagyjunk is az edényen.
Így tegyük  hűtőbe  jó néhány órára .
Fogyasztás előtt a nehezék eltávolítás a után  tegyünk helyére lapos tálat, amire hirtelen mozdulattal fordítsuk át .
A tetejét díszítsük  zöld- dióval, kávé-,kakaó-,vagy fahéj szórással  tálaljuk (zöld-dió likőr mellé ?....)
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly