Ilyenkor télen mikor kint minden fehér és ropog a hó a lábunk alatt a forró levesek nagyon jól tudnak esni .
Legyen az zöldséges vagy húsos, a lényeg, hogy forrón gőzölögjön a tányérunkon és jól átmelegítsen .
A húsosbatyu leves igazi téli melengető leves,egyszer legalább el kell készíteni a szezonban!
Gyakran főzünk télen hús-,csont -, vagy erőlevest is, sőt, mondhatom csak télen készítem ezeket a leveseket, nyáron más levesek kerülnek terítékre, nem ritkán főzés nélküliek.
A jó hús -, csont -, vagy erőleves titka, hogy sokáig főzzük őket, ép csak gyöngyözni hagyjuk a fazékban e leveseket és órákon keresztül melegít míg fő, már akkor.
A jól eltalált fűszerek is segítenek a téli hidegben felmelegedni ilyen a módjával használt csípős paprika, ( chili ) fekete bors és gyömbér is .
A húsosbatyu levesben ezek mind megtalálhatóak, sőt a batyuba is kerül belőlük.
Tehát húslevest készítünk először, majd az elkészült levesből kivesszük a húst, egy részét finomra aprítjuk, ezután az előzőleg apróra vágott megpirított hagymával őrölt borssal, gyömbérrel összekeverjük. Összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk ( kerek formával pl pogács szaggató , pohár stb.)
A korongok közepére kis kupacot teszünk az elkészített húsmasszából, a tetején összecsípve batyukat formázunk belőle és forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük .
Gazdagíthatjuk főtt zöldségekkel is a levesünk. Leveses tálba vagy tányérba merjük a forró levest, beletesszük a húsos batyukat, a levest frissen reszelt gyömbérrel szerecsendióval, apróra vágott petrezselyem zölddel is ízesíthetjük még.
Hozzávalók :
a tésztához
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Legyen az zöldséges vagy húsos, a lényeg, hogy forrón gőzölögjön a tányérunkon és jól átmelegítsen .
A húsosbatyu leves igazi téli melengető leves,egyszer legalább el kell készíteni a szezonban!
Gyakran főzünk télen hús-,csont -, vagy erőlevest is, sőt, mondhatom csak télen készítem ezeket a leveseket, nyáron más levesek kerülnek terítékre, nem ritkán főzés nélküliek.
A jó hús -, csont -, vagy erőleves titka, hogy sokáig főzzük őket, ép csak gyöngyözni hagyjuk a fazékban e leveseket és órákon keresztül melegít míg fő, már akkor.
A jól eltalált fűszerek is segítenek a téli hidegben felmelegedni ilyen a módjával használt csípős paprika, ( chili ) fekete bors és gyömbér is .
A húsosbatyu levesben ezek mind megtalálhatóak, sőt a batyuba is kerül belőlük.
Tehát húslevest készítünk először, majd az elkészült levesből kivesszük a húst, egy részét finomra aprítjuk, ezután az előzőleg apróra vágott megpirított hagymával őrölt borssal, gyömbérrel összekeverjük. Összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk ( kerek formával pl pogács szaggató , pohár stb.)
A korongok közepére kis kupacot teszünk az elkészített húsmasszából, a tetején összecsípve batyukat formázunk belőle és forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük .
Gazdagíthatjuk főtt zöldségekkel is a levesünk. Leveses tálba vagy tányérba merjük a forró levest, beletesszük a húsos batyukat, a levest frissen reszelt gyömbérrel szerecsendióval, apróra vágott petrezselyem zölddel is ízesíthetjük még.
Hozzávalók :
- 500 g marhahús
- csomag leves zöldség
- 40 g hagyma
- 20g frissen őrölt fekete bors
- szerecsendió
- gyömbér
- só
- frissen őrölt fekete bors
a tésztához
- 100 g liszt
- 8 evőkanál víz
- 1 evőkanál olaj
- só
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése