2019. január 11., péntek

Húsosbatyu leves

Ilyenkor télen mikor kint minden fehér és ropog  a hó  a lábunk alatt a forró levesek  nagyon jól tudnak esni .
Legyen az zöldséges vagy húsos,  a lényeg, hogy  forrón gőzölögjön a  tányérunkon és jól átmelegítsen .

A húsosbatyu leves igazi  téli melengető leves,egyszer legalább el kell készíteni a szezonban!


húsosbatyu  leves

Gyakran főzünk télen   hús-,csont -, vagy erőlevest is, sőt, mondhatom  csak télen készítem ezeket  a leveseket,  nyáron más  levesek kerülnek terítékre, nem ritkán főzés nélküliek.
A jó hús -, csont -, vagy erőleves  titka, hogy sokáig főzzük őket, ép csak gyöngyözni hagyjuk a fazékban e leveseket   és órákon keresztül  melegít míg fő, már akkor.
A jól eltalált fűszerek is  segítenek a téli hidegben  felmelegedni ilyen  a módjával  használt csípős paprika, ( chili ) fekete bors  és gyömbér is  .
A húsosbatyu levesben  ezek mind megtalálhatóak, sőt a  batyuba is  kerül belőlük.


húsos batyu



 Tehát húslevest készítünk először, majd  az elkészült levesből kivesszük a  húst, egy részét finomra aprítjuk, ezután   az előzőleg apróra vágott  megpirított hagymával őrölt borssal, gyömbérrel  összekeverjük. Összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk ( kerek formával pl  pogács szaggató , pohár stb.)
A korongok közepére kis kupacot teszünk az elkészített húsmasszából, a tetején összecsípve  batyukat formázunk  belőle és forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük .
Gazdagíthatjuk főtt zöldségekkel is a levesünk. Leveses tálba  vagy tányérba merjük a  forró levest, beletesszük a húsos batyukat, a levest frissen reszelt gyömbérrel szerecsendióval, apróra vágott petrezselyem zölddel  is ízesíthetjük még.





húsosbatyu leves


Hozzávalók :


  • 500 g marhahús
  • csomag  leves zöldség
  • 40 g  hagyma
  • 20g frissen őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • frissen őrölt fekete bors


a tésztához


  • 100 g liszt
  • 8 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj

húsosbatyu leves


 



Jó étvágyat ! 
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
📷 https://www.instagram.com/rozmaringesibolya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...