Már megint a sült paprika, hát igen, mint már említettem ezen a vidéken naponta készítik, sütik, igaz általában salátaként, előételként fogyasztják, de ez engem nem akadályoz meg abban, hogy szabadjára engedjem a fantáziámat .A férjem édesanyja ellát bennünket folyamatosan olyan mennyiséggel ami egy hadseregen is kifogna, mondván neki nem kell kímélni a tűzhelyet, mert ami igaz az igaz a paprika sütés azért ha valaki tűzhelyen süti......hát nem kíméli a tűzhelyet. Neki meg ott a nyári konyha az én régi tűzhelyemmel ami csodával határos módon ott működik, nálunk nem akart .
Ma reggel piacra indulás előtt eleredt az eső, mit eleredt, lett belőle kiadós nyári zivatarm mivel a piac a hegy tetején van, mi meg alatta lakunk, így egész reménytelennek tűnt a lefelé áradó vízzel szemben felfelé haladni. Főleg nem rollerrel, ami az én majdnem másodikosomnak most a közlekedő eszköze. Nem először fordul elő, nagyobb esőzések idején a út folyóvá változik. Mit lehet tenni, mára töltött paprikát ígértem, paprika pedig nincs elegendő ehhez itthon, ám sült paprika az van.
Így lett egy nyári zivatar miatt a gasztrobox számára is ez könnyű nyári ebéd a
hozzávalói:
A felforrósított kanálnyi olíva olajon fehéredésig hevítem a húst, hozzáadom a kakukkfüvet. Fantasztikus illatok bontakoznak ki konyhában, a sáfrányt is ráhintem és pirítom tovább erős tűzön állandó kevergetés közben.Alaposan átsütöm, ha elkészült, belekeverem a párolt rizst és evvel a töltelékkel töltöm a sült paprikákat.Tűzállótálba teszem, hámozott paradicsom karikákkal, beborítom, egy-két fokhagyma gerezdet is teszek mellé, mert a sült fokhagyma is nagyon finom, olaj bogyóval meghintem és megspriccelem olíva olajjal. 20-25 percre légkeveréses forró sütőbe tolom.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyem, friss bazsalikom levél keverékével és parmezánnal szórom meg kevés citromlevet is lehet rá csavarni.
Ma reggel piacra indulás előtt eleredt az eső, mit eleredt, lett belőle kiadós nyári zivatarm mivel a piac a hegy tetején van, mi meg alatta lakunk, így egész reménytelennek tűnt a lefelé áradó vízzel szemben felfelé haladni. Főleg nem rollerrel, ami az én majdnem másodikosomnak most a közlekedő eszköze. Nem először fordul elő, nagyobb esőzések idején a út folyóvá változik. Mit lehet tenni, mára töltött paprikát ígértem, paprika pedig nincs elegendő ehhez itthon, ám sült paprika az van.
Így lett egy nyári zivatar miatt a gasztrobox számára is ez könnyű nyári ebéd a
töltött sült paprika
hozzávalói:
- személyenként 2 sült paprika( a paprikákat sütőlapon,vagy sütőben /ekkor én sütőpapírral bélelek ki egy sütőlemezt/sütik ,míg a héja könnyen le nem húzható
- 300 g darált sertés hús(comb-,dió-ból)
- 300 g párolt rizs
- sáfrány
- kakukkfű
- só
- fokhagyma
- petrezselyem,friss bazsalikom (ez utóbbi esetleg el is hagyható)
- parmezán,oliva-olaj ,és bogyó
- paradicsom
A felforrósított kanálnyi olíva olajon fehéredésig hevítem a húst, hozzáadom a kakukkfüvet. Fantasztikus illatok bontakoznak ki konyhában, a sáfrányt is ráhintem és pirítom tovább erős tűzön állandó kevergetés közben.Alaposan átsütöm, ha elkészült, belekeverem a párolt rizst és evvel a töltelékkel töltöm a sült paprikákat.Tűzállótálba teszem, hámozott paradicsom karikákkal, beborítom, egy-két fokhagyma gerezdet is teszek mellé, mert a sült fokhagyma is nagyon finom, olaj bogyóval meghintem és megspriccelem olíva olajjal. 20-25 percre légkeveréses forró sütőbe tolom.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyem, friss bazsalikom levél keverékével és parmezánnal szórom meg kevés citromlevet is lehet rá csavarni.
íme a desszert |
Itt csak a citromfű saját, de remekül harmonizált e nyári menüben a joghurtos erdei gyümölcs -és három csokoládés fagylalt a dinnyében az üde citromfű társaságában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése