2010. szeptember 3., péntek

Még mindig az iskolakezdés......

Gondoltunk egy nagyot  gyermekkel, kezdjük édesen  a tanévet szeptember 1.-én délután kettőkor mert a "nagyfiam" az idén már  rendes két műszakba jár délelőtt  az egyik héten, másik héten délután  majd csak  hozzászokok  én is .........Szóval délelőtt összehoztuk a következő süteményeket,amit csinos dobozba csomagolva saját festésű tálcán szolgált fel tanító néni által engedélyezett időpontban.



Pálmalevél és mini kakaós csiga uzsonnasütemény


pálmalevél és mini kakaós csiga






Harminc főnyi "2/4"-nek (ez az osztály neve) 1 kg leveles tésztából készültek a sütemények.
 A tésztát  ketté osztottam. Az egyik felét kinyújtás után   mindkét oldalról középig feltekertem cukrozott munkaasztalon, 4 mm széles darabokra vágtam, sütő papírral kibélelt sütő lemezen sütöttem, kb. 15 perc múltán megfordítottam a pálmaleveleket és további 12 percig sütöttem őket.





Pálmalevés és mini kakaós csiga tányéron




A leveles tészta másik felét kanálnyi tejjel elkevert cukrozott kakaó porral kentem be és feltekertem, majd azt is kb 5 mm szélességben daraboltam az így kapott korongokat szintén sütőpapirral borított sütő lemezen sütöttem cc, 20-25 percig ezeket nem kell forgatni.




A pálmalevél klaszikus  cukrászdai sütemény kávé tea mellé uzsonnasüteménynek árulták a  kakaós csig ainkább reggelihez , de uzsonnára is kitűnő.Sajnos   tejet  kakaót nem tudtam beküldeni a gyerekeknek a  süteményekhez akkor lett volna csak igazi   gyerekzsúr. 

2 megjegyzés:

  1. Szombaton jön hozzám pár barátom, nekik megcsinálom a kakós csiguszt!!! :))
    Nagyon nagyon jól néz ki mindegyik étel!!!

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...