A választás valóban nagyon nehéz volt a korábban illusztrációként közöl bonbonokból, most néhány receptjét is leírom
Butter Trüffel
Hozzávalói :
- 1,5 dl tejszín
- 60 g cukor
- csipet só
- egy vanília rúd kikapart belseje
- 200 g étcsokoládé
- 250 g vaj
A tejszínt felfőzzük a sóval és vaníliával,hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét,mixerrel homogenizáljuk,kihűtjük.A vajat habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.A munka felületet előkészítjük, pl sütőpapíral borítjuk ha nincs márvány lapunk e célra. A krémet nyomózsákba töltjük és golyókat nyomunk belőle.( Először lassan majd erőteljesen végül ismét óvatosan, lassan, a kész golyótól oldalra emeljük le a nyomócsövet). A golyókat kihűtjük majd bevonjuk fehér csokoládéval.
Rum Trüffel
A fenti alapanyagok kiegészülnek még 8 cl rummal .
A rumot a habosra kevert vajhoz adjuk mielőtt a kihűlt krémhez keverjük.
A kész golyókat bevonjuk csokoládéval készülhet ét-, és fehér csokival is, majd a csipkés bevonatot úgy kapjuk, hogy rácson hempergetjük ide-oda a golyókat,végül sütőpapíron hagyjuk megdermedni őket.
Amaretto
Ez esetben a vajhoz 4 cl amaretto jár és a kész golyókat mandula forgácsban hempergetjük meg .
Irish coffee
hozzávalói :
- 8 cl tej
- 10 g kávé por
- 20 g méz
- 110 g fehér csokoládé
- 140 g vaj
- 5 cl tejszín
- 30 g méz
- 230 g tejcsokoládé
- 30 g vaj
- 7 cl whisky
A tejet a kávé porral, mézzel felfőzzük, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk vajat és homogenizáljuk mixerrel, kihűtjük.
A tejszínt a mézel felfőzzük beleadjuk az összetördelt csokoládét,vajat,whisky-t,lehűtjük.
Először a kávés krémből nyomunk majd ha már kissé megszilárdult akkor a whisky-s krémből a tetejére ha kell kézzel kissé gömbbé formáljuk és kakaó porban meghempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése