Ez lenne az én focaccia-m. Hajdina liszttel olívabogyóval készül, remek vacsora ötlet, önmagában is na jó kicsit túlzás , de bizony elfogyna .Kínáljuk kenyér helyett hiszen ez egy mediterrán kenyérfajta valójában.
Az alábbi recept szerint készül:
Letakarva pihentetem, ha már szépen megnőtt, előmelegítem a sütőt a kész tésztát kerek sütőformába simítom, olívabogyót nyomkodok bele, ha van akkor friss rozmarin ágakat is ( 1-2 cm-s darabokat) hagyom még nőni, kelni mielőtt a sütőbe tenném. 35 percig sütöm, akkor a maradék olíva olajjal megspriccelem és további 5 percre visszateszem sütőbe.
Hozzávalói :
- 350 g kenyér liszt
- 150 g hajdina liszt
- élesztő
- kávéskanálnyi cukor
- 1 dl joghurt,
- langyos víz amennyit felvesz tészta
- 1 dl olívaolaj
- só
- oregano
- olíva bogyó
- 100 g feta
Eteti, itatja magát hangulatos kerti vacsorákhoz , bevált recept nálunk a focaccia, ami
időnként zsálya levélle is készül.
Frissen a legjobb.
Jó étvágyat !
Ha tetszett a bejegyzés, recept, készítsd el te is, ha van kedved írd meg a véleményed,örülnék neki! Csatlakozhatsz a rendszeres olvasókhoz, vagy követheted a Rozmaring & ibolya Facebook oldalát is, hogy ne maradj le a blog újdonságokról !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése