2011. január 12., szerda

Focaccia





Ez lenne az én focaccia-m.

Az alábbiak szerint:

 
 
A langyos vízzel kevert joghurtban az  élesztőt felfuttatom egy kis cukor segítségével, talán nem is kéne hozzá, de  megszokás ....   A dagasztó tálba lisztet szitálok,(  ez most fehér  kenyér liszt) ehhez adom   a felfutott élesztőt, hagyom pihenni mielőtt hozzálátok  a dagasztáshoz. Mikor elkezdem dagasztani  akkor   adom hozzá   a hajdina lisztet, szükség szerint további langyos vizet  sót, oreganót, olíva olajat és mikor már majdnem kész  a fetát  is.  A kész tészta lágy.






Letakarva  pihentetem, ha már szépen megnőtt, előmelegítem  a sütőt a kész tésztát  kerek sütőformába simítom,  olívabogyót nyomkodok bele,   hagyom   még nőni, kelni mielőtt  a sütőbe tenném. 35 percig  sütöm, akkor a maradék olíva olajjal megspriccelem és további  5 percre visszateszem  sütőbe.








Hozzávalói :

  • 350 g   kenyér liszt
  • 150 g   hajdina liszt
  •             élesztő
  •             kávéskanálnyi cukor
  •  1 dl     joghurt,
  •             langyos víz amennyit felvesz  tészta
  •  1 dl     olívaolaj
  •             só
  •             oregano
  •             olíva bogyó
  •  100 g  feta


 
Vacsorára szántam sajtokhoz, salátához vörös bor mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly