2011. január 26., szerda

Virtuális party ......Latte Macchiato Mouse

......Dolce vita születésnapi ajándćkja ?????Ha most szikrázó napsütés és forró nyár lenne biztos a kávé granita mellett döntenék, de  januárt írunk .


Lehetne kávés echler fánk mert itt a farsang, a fánkok ideje, mandulás kávé torta hisz születésnapra torta illik, na de tortát mások is visznek biztosan lesz elég belőle.
 Dolce Vita 4 éves --- különleges alkalomra különleges desszert jár, vajon örülne egy mokkazselének ?? / ha most lenne lehetőségem én ezt választanám.
Esetleg mégis torta, mit szólnál a Irish-Cofee tortához, vagy jobban ízlene az espressokrém torta, nehéz a választás .....megcsinálnám ha, de most ez csak a képzelet játéka mert, most én is vendég vagyok, nekem főznek, kiszolgálnak .....az idő azonban rövid, a nagy nap közeleg, hogy le ne maradjak a buliból segítségül hívtam Hr . Robert Huber-t
a karintiai Landhotel Rosentaler Hof főszakácsát
így most helyettem Ő készített Neked kedves Dolce Vita születésnapi édességet.Fogadd szeretettel !(Legközelebb talán a következő évben tőlem is kapsz ....)Latte Macchiato MouseHozzávalók 8 személyre :

50 gr kristály cukor

2 vaníliás cukor

4 gelatin lap

3 tojás sárgája

3 tojás fehérje

1/4 tejszín

1/8 liter tej

1/8 liter kávé
A recept lépésről lépésre.....

- A tejet forraljuk fel, hűtsük le annyira, hogy amikor a tojás sárgájával elkeverjük az ne csapódhasson ki- a 25 gr cukrot a vaníliás cukorral és a tojás sárgájával keverjük ki, adjuk hozzá a tejet- a kinyomkodott zselatint feloldjuk a fenti masszában- a tojás fehérjéből verjünk kemény habot a maradék cukorral
- verjük fel a tejszínt isLazán habverővel keverjük össze a tojás fehérje habját a felvert tejszínt és a tojás sárgája krémet,  végül adjuk hozzá a lefőzött kávét isBehűtjük, kanállal formázva tálaljuk.                                                Boldog Születésnapot Dolce Vita !
1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly