2011. január 20., csütörtök

Alma "köntösben"




Alma palacsinta tésztában - 

 egyetemista koromban  az Üllői úti étteremben,  (nevére már nem is emlékszem ) ahova  beugrottunk ebédelni  - ez volt az egyik kedvencem aztán az idők során valahogy feledésbe merült. Ám ma reggel a séf  evvel "lepett meg "





.... reggelire ? miért is ne ....

Az elkészítése nem igényel különösebb gyakorlatot, kell hozzá alma, palacsinta tészta  és az alma karikákat  vagy cikkelyeket palacsinta tésztába mártva forró  bő olajban kisütjük. Annak idején fahéjas porcukorral tálalták  én most különféle jam társaságában  ( erdei gyümölcsös  és áfonya ) ajánlom.



    Hozzávalók :

  • 300 g teljes kiőrlésű liszt  
  • 1 tojás
  •  2 dl szénsavas ásványvíz víz
  •  2 dl tej
  • csipet só
  • 3-4 db alma
  • fahéjas porcukor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts
 alt=
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly